Logo hartvanzuidplas.nl
De zonnebloemgasten vergaapten zich aan het 'rijdend' materieel en genoten van lekkere hapjes.
De zonnebloemgasten vergaapten zich aan het 'rijdend' materieel en genoten van lekkere hapjes.

Smullen in schatkamer

  •   29 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - "Het lijkt wel een schatkamer. Ik woon al meer dan 70 jaar in Nieuwerkerk, maar wist niet dat hier een museum was", zei een van de Zonnebloemgasten verrukt tijdens een smakelijke brunch in de Museumgarage aan de Vijf Boeken.

Vrijwilligers van de Nieuwerkerkse afdeling van De Zonnebloem bereidden eigenhandig de geserveerde hapjes van de brunch, die in juni nog eens op herhaling gaat omdat de belangstelling zo groot was, dat niet iedereen woensdag 8 mei een plaatsje had bemachtigd. Zonnebloemvrijwilliger en eigenaar van het museum, mevrouw Van der Dussen, stelt ook op 26 juni de locatie ter beschikking. Aanmelden kan via aw.wijnhold@live.nl of 06-11734213.

De afdeling heeft nog meer activiteiten op de jaarplanner staan. "Activiteiten waarvan wij een groot deel van de kosten betalen uit giften, donaties en uit de opbrengst van de loterij", zei voorzitter Alex Wijnhold. De Zonnebloemloterij werd voor de vijftigste keer gehouden. Van elk lot van 2 euro dat de afdeling verkoopt gaat 1,50 in de kas van de afdeling. Het restant gaat naar de landelijke vereniging. "Behalve vrijwilligers die onze gasten bezoeken, zijn ook vrijwilligers nodig die zich inzetten om activiteiten te organiseren en begeleiden", roept de voorzitter inwoners van Zuidplas op zich aan te melden. "Het is echt leuk", klinkt zijn aansporing. Voor meer informatie: aw.wijnhold@live.nl of 06-11734213."

Meer berichten