Logo hartvanzuidplas.nl
Karter Jordy van der Eijk. (foto: Gijs Kaligis/RaceXpress.nl)
Karter Jordy van der Eijk. (foto: Gijs Kaligis/RaceXpress.nl)

Zevenhuizenaar aast op NK-titel Rotax Max

  •   86 keer gelezen

KARTEN
Mariembourg/Zevenhuizen - Als Jordy van der Eijk zondag één ding duidelijk maakte, dan is het wel dat hij één van de  favorieten is voor de titel in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Een dag voor zijn achttiende verjaardag won de karter uit Zevenhuizen de derde ronde van de titelstrijd in de seniorenklasse. Tijdens de tweede ronde, in Berghem, was hij ook al de beste. Om het feest compleet te maken, slaagde hij een dag later voor zijn rijexamen, in één keer. 

De rijder van RB Motorsport is bezig aan zijn tweede seizoen als wedstrijdrijder in tweetaktkarts. Na zijn eclatante overwinning in Berghem (waar hij van de laatste plaats naar de overwinning sjeesde) was hij ook op de Zuid-Belgische omloop snel. Na de derde plaats in de prefinale won hij de finale. "In de finale klopte gewoon alles", blikte Van der Eijk voldaan terug. "Na de derde ronde reed ik aan kop en bleef ik aan kop." Zo had hij toch weer gemaximaliseerd na een wat mindere kwalificatie. Daarin was hij als achtste geëindigd. "Ik kon mijn piekronde niet doen omdat ik op het moment dat ik die wilde rijden net iemand voor me had, waardoor ik niet kon doorrijden. Anders had ik misschien wel een plek in de top vijf kunnen pakken."
Dat hij in de race dan toch snel genoeg was om te winnen, kon hij eenvoudig verklaren. "Mijn constante snelheid was goed. Je kunt wel over één ronde een goede tijd rijden, maar die tijd constant rijden is heel wat anders."

Zijn volgende race is de vierde ronde van het NK. Die wordt gehouden in Venray in het laatste weekend van mei. In Venray reed hij nooit eerder en voor het NK gaat hij er ook niet meer trainen, dus zal hij het met name van de vrije trainingen op vrijdag moeten hebben. Zorgen over het gebrek aan baankennis maakt hij zich niet. Door zijn twee opeenvolgende overwinningen in het NK zit het met het zelfvertrouwen wel goed. "In Mariembourg ging het ook goed. Dat was ook een baan die ik nog niet goed kende en ik ging er gelijk goed. Ik denk dat dat in Venray ook moet kunnen. En natuurlijk hoop ik ook daar te winnen."

Meer berichten