Guy den Heijer bezorgde TCN nog een sterke start tegen Suthwalda. (foto: Paul Verschoor)
Guy den Heijer bezorgde TCN nog een sterke start tegen Suthwalda. (foto: Paul Verschoor)

TCN dreigt 'eigen' NK te missen

Sport 210 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Aan de winderige Britsezoom kwamen de heren van TC Nieuwerkerk opnieuw niet verder dan een gelijkspel tegen debutant, en nummer twee van de eredivisie Heren, Suthwalda uit Zuidwolde (3-3). Met nog een uitwedstrijd voor de boeg wordt een plaats bij de eerste vier, die recht geeft op deelname aan de play-offs op 15-16 juni in Nieuwerkerk, nog een hele uitdaging.

TCN ging goed van start. Guy den Heijer versloeg Mattheo Knoop met verrassend gemak (6-2 6-0). De goed in vorm zijnde Jeroen Camfferman moest, net als vorige week, flink aan de bak tegen de 18-jarige Jarno Jans. Na een gewonnen eerste set verloor hij de tweede. De derde set ging gelijk op maar Camfferman toonde zijn klasse door de overwinning naar zich toe te trekken (6-2 3-6 6-3). De partij van Stephan Fransen tegen voormalig Duno-speler Tim van Terheijden bleek een ongelijke strijd. Fransen, die vorig jaar nagenoeg alle singles won, tobt nog steeds met zijn arm en moest zelfs onderhands serveren (1-6 0-6). Door deze partij te spelen is hij gerechtigd om, mocht TCN zich plaatsen, de play-offs te spelen. Bart van den Berg speelde een goede partij tegen routinier Boy Westerhof (vijfde op de nationale ranglijst en winnaar van acht dubbeltitels op challengerniveau). Van den Berg werkte in de eerste set bij 4-5 drie setpoints weg op de service van Westerhof, maar werd daarna zelf gebroken en verloor toch de set. Ook de tweede set was spannend, maar de winst was voor Suthwalda waarmee de tussenstand op 2-2 kwam. Het koppel Camfferman/Verschoor won vrij eenvoudig van Jans/Dallinga (6-2 6-2), waarna op een broodnodige overwinning werd gehoopt. De partij Van den Berg/Den Heijer tegen Westerhof/Van Terheijden was van hoog niveau, waarbij de toeschouwers regelmatig vol ongeloof naar de meest onmogelijke slagenwisselingen keken en luid aanmoedigden, maar moesten toezien dat de tegenstanders aan het langste eind trokken (6-7 4-6).
Komende zondag is voor TCN de laatste uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kimbria Hulpmiddelenwereld in Limburg, waarbij alle zes de partijen gewonnen moeten worden.