Een bont gezelschap trok vrijdag door de straten van Zevenhuizen op weg naar de finish bij vv Groeneweg.
Een bont gezelschap trok vrijdag door de straten van Zevenhuizen op weg naar de finish bij vv Groeneweg.

A4D swingend afgesloten met dj

Algemeen 336 keer gelezen

Zevenhuizen – Onder de namen 'Runners Zevenhuizen avond' op dinsdag, de 'Avond van Groeneweg' op woensdag, de 'Max ver-stappen avond' op donderdag en de 'Fiets Klaar avond' op vrijdag, ging Zevenhuizen weer massaal aan de wandel voor de Avondvierdaagse.

De deelnemers konden kiezen uit een route van 5 (de rode pijlen volgend) of van 10 kilometer (de gele pijlen volgend). Vrijdag kwam er nog 1,3 kilometer bij vanwege de intocht.

Remi Oudijk, 11 jaar, was één van de sportieve wandelaars die voor de vijfde keer meeliep met de avondvierdaagse in Zevenhuizen. De overtocht met het roeibootje was voor hem opnieuw het leukste onderdeel. "Het was erg leuk, we hadden mooi weer en volgend jaar doe ik weer mee", zegt Remi enthousiast.

Het schoolplein van basisschool de Eendragt stroomde vanaf kwart over 7 vrijdagavond langzaam vol met de deelnemers die werden verwelkomd door vrienden en familie. Traditioneel kregen de lopers bloemen, medailles en kleurige zakken snoep van hun fans. Het wachten was op de bezemwagen. Toen deze gearriveerd was, begaf het bonte gezelschap zich voor de laatste anderhalve kilometer naar de sportvelden van Groeneweg, begeleid door een vrachtwagen met dj 'Double Trouble' en een aantal dansende kinderen. Gezien het thema van dit jaar - sport - een prima eindstation voor de prijsuitreikingen van de etalagewedstrijd, de kleurwedstrijd en voor de mooist verklede loper.

De route naar de sportvelden werd door een groot aantal vrijwillige verkeersregelaars veilig gehouden. Deze vrijwilligers hadden de cursus 'verkeersregelaar' gevolgd en brachten hun opgedane kennis nu professioneel in praktijk. Ook verkeersregelaar Jaap. "Ik help al vijftien jaar mee, ook met andere evenementen en ik heb recentelijk nog examen gedaan, waar ik toch best wel wat uurtjes in geïnvesteerd heb." Op de vraag wat hij het meest opmerkelijke incident van de afgelopen vijftien jaar vond, antwoordde hij: "De editie van een paar jaar geleden, toen vanwege het noodweer een groep bewoners van De Zevenster met hun begeleiders net op tijd rechtsomkeert maakte vanwege het naderende noodweer."

De prijsuitreiking werd vanaf de vrachtwagen gepresenteerd door Pascalle den Boer van de organisatie. Cadeautjes werden gretig door de jonge winnaars in ontvangst genomen. De prijs voor de leukste verkleedpartij voor het thema 'sport' ging dit jaar naar de drie deelnemers van het 'zwemteam', zij liepen met een opblaasbadje de wandeltocht mee. (Paul Meester)