Logo hartvanzuidplas.nl
Degradatie werd zaterdag een feit. Volgens De Vries is er wel progressie gemaakt, maar niet genoeg. (foto: archief HvH)
Degradatie werd zaterdag een feit. Volgens De Vries is er wel progressie gemaakt, maar niet genoeg. (foto: archief HvH)

IJsselvogels incasseert volgende klap

  •   64 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels kan zich op het veld gaan opmaken voor de tweede klasse. De Moordrechtenaren verloren zaterdag op de voorlaatste speeldag van de competitie met 14-15 van Phoenix, waardoor degradatie een feit werd.

Na de degradatie in de zaal (van de tweede naar de derde klasse) moesten trainer Glenn de Vries en zijn spelers opnieuw een zware klap incasseren. Hoewel de opdracht om zich te handhaven in de eerste klasse ogenschijnlijk moeilijker was en daardoor degradatie makkelijker te verteren, raakte de degradatie de spelers in hun ziel. "Degraderen is degraderen", zuchtte Lieke Verstoep. "Het betekent dat je niet goed genoeg bent als team en op het moment dat je degradeert is dat toch hard om te verwerken."
Christiaan Verwoerdt rouwde ook. "Maar deze degradatie ervaar ik toch anders. In de zaal waren we favoriet voor een hoge klassering, dat was echt dramatisch. Daar faalden we echt."
Volgens Verwoerdt was daar op het veld veel minder sprake van. "We hebben ons uiterste best gedaan, maar het zat er gewoon niet in."

"Vier punten is erg pover", concludeerde ook trainer Glenn de Vries. "Je degradeert niet voor niets."
Verwoerdt sprak over gebrek aan kwaliteit. "Dit team was te onervaren. Kevin Berghout en Hanna Klijn zijn vertrokken en het seizoen daarvoor al Victor Blanken."

Volgens De Vries is er wel progressie gemaakt, maar niet genoeg. Verwoerdt: "De wisselvalligheid was groot." Daar deed hij zelf ook aan mee. "In het begin van de zaal had ik een sterke periode, maar die heb ik niet kunnen vasthouden. Van een spits wordt verwacht dat hij gemiddeld vijf doelpunten maakt."
Verwoerdt ervaart de huidige positie van IJsselvogels niet als uitzichtloos. "Volgend seizoen kunnen we op het veld gaan voor een plaats bij de eerste drie, in de zaal moeten we voor het kampioenschap gaan."
Verstoep is minder zeker. "Glenn zegt dat dit jaar zijn vruchten gaat afwerpen. Ik moet dat eerst zien. Ik wil best geloven dat we ons individueel beter hebben ontwikkeld, maar de degradatie is nog zó vers dat ik dat enthousiasme nog even niet hebt."
Over precies een week wordt de nieuwe trainer gepresenteerd: Mark van den Brink. Hij krijgt de technische leiding volgend seizoen samen met oud-eerste speler Berry Glissenaar. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten