Logo hartvanzuidplas.nl

Buit Barracuda: één zilveren en drie bronzen plakken

  •   47 keer gelezen

ZWEMMEN
Nieuwerkerk aan den IJssel – De zwemploeg van ZPV Barracuda was bij de kampioenschappen van de Regio West goed voor viermaal eremetaal. De formatie van trainer Walter Rolloos nam een buit mee naar huis die bestond uit een zilveren en drie bronzen plakken.

Van de 190 gezwommen individuele afstanden werden er maar liefst tachtig met een persoonlijk record aangetikt. Ondanks de tijdsverbeteringen konden de Nieuwerkerkse zwemmers moeizaam meedoen om de prijzen.

Een verrassende bronzen medaille werd door de junioren dames op de 4x100 meter wisselslag estafette gewonnen. Verrassend omdat Marit Huisman, Emma Verkuijl, Anouchka Bos en Mila Oomens als vijfde van start gingen.
Op de 200 meter rugslag stelde Marit Huisman de bronzen medaille veilig met een verbetering van maar liefst 14 seconden op haar eigen tijd. Ook Emma Verkuijl won brons en dat deed ze op de 400 meter vrije slag. Na 350 meter leek een vierde plek het hoogt haalbare maar door een superieur laatste keerpunt en een geweldige eindsprint wist ze toch als derde aan te tikken.
Op de 4x 200 meter vrije slag zorgden Verkuijl, Bos, Oomens en Huisman voor een fraai Barracuda-slotakkoord: het viertal werd tweede.

Meer berichten