Logo hartvanzuidplas.nl
Yoran Verschoor. (foto: Paul Verschoor)
Yoran Verschoor. (foto: Paul Verschoor)

TC Nieuwerkerk op nippertje naar play-offs

  •   47 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel - De heren van TC Nieuwerkerk behaalden op een snikheet tennispark onderaan de Sint-Pietersberg in Maastricht een 1-5 overwinning op degradant Kimbria. Met deze uitslag was plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand.

In de avond kwam pas het verlossende bericht dat concurrent Arnolduspark gelijk speelde tegen Suthwalda, waardoor TC Nieuwerkerk op onderling gewonnen sets naar de vierde plaats schoof en deelneemt aan de play-offs van 15 en16 juni op het eigen park.

TC Nieuwerkerk ging goed van start. Yoran Verschoor versloeg Ralph Ubachs zonder problemen (2-6 0-6) en ook Jeroen Camfferman had weinig tegenstand van Ricardo Hagedoorn (2-6 1-6). Guy den Heijer moest aan de bak tegen Stan Bormans. Het ging in de eerste set gelijk op tot 5-5, waarna Den Heijer de set veroverde. Daarna leek de weerstand gebroken en was het broodnodige derde wedstrijd punt binnen (5-7 2-6). Ook bij Bart van den Berg was het geen gelopen race tegen Yannick Zenden. Wat vooraf op papier een cruciale partij leek, bleek in de praktijk ook zo te zijn. In het begin van de eerste set ging het gelijk op met een lichte voorsprong voor Van den Berg, maar na diverse breaks over een weer kwam het tot een tiebreak die door de Nieuwerkerker met 9-11 werd gewonnen. De tweede set ging een stuk eenvoudiger. (6-7 3-6).

Het koppel Den Heijer/Verschoor haalde het vijfde punt binnen tegen Job Steegh/Ralph Ubachs (2-6 4-6) waarna op de volle winst werd gehoopt. Echter, de dubbel Van den Berg/Camfferman kon het niet bolwerken tegen Zenden/Hagedoorn. Na een spannende strijd werd het laatste wedstrijdpunt in een supertiebreak verloren (7-5 4-6 10-5).
Gelukkig voor TC Nieuwerkerk bleef het zonder nare gevolgen en kunnen de heren zich opmaken voor de strijd in de play-offs, waarbij Lewabo en Spijkenisse zich plaatsten als nummer 1 en 2 van de poule. De KNLTB loot volgende week tegen wie Suthwalda en TC Nieuwerkerk moeten in de halve finale op zaterdag 15 juni.

Meer berichten