Logo hartvanzuidplas.nl
De roodharige kater posteert zich regelmatig in het middelpunt van de gemeenteraadsvergadering. "Pure intimidatie", aldus de burgemeester.
De roodharige kater posteert zich regelmatig in het middelpunt van de gemeenteraadsvergadering. "Pure intimidatie", aldus de burgemeester. (Foto: Erik van Leeuwen)

Raad verhuist na vakantie, zonder huiskater

  •   149 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het Thorbecke College blijft nog even het domein van de gemeenteraad. Van de vijf vergaderingen tot de zomervakantie zullen er nog vier in het tijdelijke onderkomen van de raad plaatsvinden.

Hoewel het nieuwe gemeentehuis komende zaterdag officieel wordt geopend, moet de 27-koppige raad nog even wachten op de verhuizing. "We gaan pas over als alles in het nieuwe gemeentehuis op orde is", aldus wethouder Daan de Haas. "We willen alles eerst goed testen." Eén vergadering van de raad is wel in het nieuwe gemeentehuis. "Maar dat is een besloten vergadering met als onderwerp de benoeming van de nieuwe burgemeester."
Het streven van de gemeente is dat de nieuwe burgemeester in september in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis wordt beëdigd. Dat is dan de eerste officiële openbare vergadering in het nieuwe huis van de raad.
De gemeenteraad beschouwt het verblijf in het Thorbecke College 'als een soort kamperen'. "Maar verder voldoet het prima als vervangende locatie", aldus CDA-fractievoorzitter Tinet de Jonge. "Alles heeft gefunctioneerd."
In de raadzaal van het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein waren veel problemen met het geluid waardoor vergaderingen regelmatig moesten worden onderbroken.
Eén iemand verhuist niet mee naar het nieuwe gemeentehuis: de roodharige kater die regelmatig een bezoekje brengt tijdens een vergadering en daarbij pontificaal in het midden van de raad gaat liggen. "Pure intimidatie", liet waarnemend burgemeester Servaas Stoop zich al eens ontvallen. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten