Logo hartvanzuidplas.nl
TV-tuinman Lodewijk Hoekstra gaat met natuurliefhebbers op expeditie.
TV-tuinman Lodewijk Hoekstra gaat met natuurliefhebbers op expeditie.

Kajakken en op safari met Lodewijk Hoekstra

  •   105 keer gelezen

Zevenhuizen - Natuurbeleving en watersport zijn de kernwoorden bij het gratis toegankelijke nieuwe evenement Zevenhuizerplas Experience bij Lake7 & Beachclub7 aan de Strandweg op zaterdag 29 juni. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra neemt bezoekers mee op een natuurexpeditie.

'Dè kans op een boeiende eerste kennismaking met de fascinerende natuur in de Zevenhuizerplas is meegaan met één van de natuurexpedities van TV-tuinman Lodewijk Hoekstra', promoot de organisatie. De BN'er is actief in ochtend. Natuurliefhebbers kunnen terecht bij korte safari's waarin met een snelle elektroboot vogels worden gespot of op vissenjacht met een garnalennet onder leiding van vismeesters van HSV Groot Rotterdam. Een natuurgids van NatuurWijs verzorgt de safari 'proef de natuur', waarin de deelnemers op zoek gaan naar 'waterplanten op van te watertanden'.

Maar ook creatievelingen komen aan hun trekken; er zijn workshops en 'bouwplaatsen', waar zandkastelen, natuurkunstwerken en muziek wordt gemaakt en in de mini-natuurfotoworkshops helpt een fotograaf met maken van foto's met een eigen camera of een mobiele telefoon.
Wie meer heeft met sportiviteit kan zich uitleven op en ònder water: suppen, kajakken, zwemmen, zeilen, snorkelen en duiken kan onder leiding van een instructeur.

Bellyboatracen
Tijdens de Zevenhuizerplas Experience wordt het eerste open Rotterdamse kampioenschap bellyboatracen (race met drijvende waterstoelen die gebruikt worden bij het vissen) en staan ervaren watersportinstructeurs klaar bij het snorkelen, kajakken, suppen en zeilen. Deelnemers moeten minimaal een B-diploma hebben en kinderen onder 16 jaar kunnen meedoen met een ouder of begeleider. Aanmelden kan tot en met 27 juni via www.facebook.com/zevenhuizerplasexperience.

Dankzij financiële bijdragen van de provincie, gemeente Zuidplas en het Elise Mathilde Fonds aan de Stichting Plezierrivier De Rotte is de toegang tot het evenement gratis.

Meer berichten