Mentaliteitsgoeroe Irene Bakker zorgde voor extra nattigheid na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Teylingen.

Avondvullend programma eindigt voor Groeneweg in bad

Algemeen 840 keer gelezen

Zevenhuizen – Groeneweg heeft gisterenavond de eerste hindernis op weg naar handhaving in de eerste klasse genomen. In een avondvullend programma, met drie helften, werd Teylingen door de 90-jarige club met 2-1 verslagen. Robin Zuierveld maakte vlak voor tijd de winnende goal.

Door Erik van Leeuwen

Voor Groeneweg eindigde de Zevenhuizense avond, die werd overschaduwd door het noodweer, in bad. Groenewegs eigen mentaliteitsgoeroe Irene Bakker had in de aangrenzende kleedkamer twee (opblaasbare) badjes klaargezet. Daar was het dolle pret alsof er al niet genoeg water uit de hemel was gevallen.

Bakker had sowieso uitgepakt, want voordat de spelers voor de eerste maal het veld betraden, legden zij de eerste meters van kleedkamer naar de buitendeur op een groene loper af. De sfeeractie moest de thuisploeg alvast in de goede stemming brengen.

Groeneweg kon dat aanvankelijk niet vertalen in het veld. De eerste helft was van matig niveau. Trainer René van Beek gaf na afloop 'flauw' en 'slordig' als kwalificaties. Hij zag dat zijn spitsen Freek Hoogeveen en Robin Zuierveld weinig balvast waren en dat ook de motor op links, Coen Hoogeveen, veelal zonder olie zat. Tweedeklasser Teylingen kroop, na in het eerste half uur vooral het accent te hebben gelegd op de organisatie, in de slotfase uit de schulp. Dat leverde een grote kans en vlak voor rust (42e minuut) een doelpunt van Pascal de Ridder op.

Na de pauze speelde Groeneweg met veel meer agressie. Dat sorteerde meteen effect. Teylingen-doelman Wessel Zonjee kreeg een verdekt schot van Robin Zuierveld niet onder controle, de terug het veld in springende bal was een prooi voor Mike Karreman, die met een slim kopballetje de 1-1 maakte.

Groeneweg draaide Teylingen de duimschroeven aan, maar de bezoekers kregen hulp van boven. Het naderende noodweer zorgde voor een nieuwe onderbreking. Scheidsrechter Angelo van Loenen had in de rust goed naar buienradar gekeken en besloot de wedstrijd in de 52e minuut voor een klein half uurtje stil te leggen.

Groeneweg was in die derde helft de betere ploeg, maar het duurde lang voordat de ploeg van Van Beek de 2-1 maakte. Terwijl half Zevenhuizen al op één oor lag, zorgde Robin Zuierveld voor de tweede Zevenhuizense goal.

De slotfase duurde langer dan gedacht. Pas na tien minuten blessuretijd (!) besloot Van Loenen, wellicht niet in bezit van een betrouwbaar horloge, een einde te maken aan de lange avond.

Terwijl zijn spelers verkoeling zochten in bad, haalde trainer René van Beek opgelucht adem. "Met deze overwinning nemen we een belangrijke horde. We hebben onszelf twee kansen op handhaving gegeven", zei hij, doelend op het feit dat de verliezer van de finale op tweede pinksterdag nog een extra wedstrijd speelt voor een plek in de eerste klasse.

Tegenstander in die finale is ROAC uit Rijpwetering, dat dinsdag met een delegatie in Zevenhuizen was en dus uitgebreid kon 'spioneren'. De KNVB besluit woensdag waar Groeneweg-ROAC wordt gespeeld. De clubs kwamen er zelf niet uit. ROAC, dat thuis op gewoon gras speelt, had een voorkeur voor het natuurgras van MMO in Hoogmade. Groeneweg wilde liever op kunstgras spelen en op een locatie die in de buurt van Alphen ligt.