Logo hartvanzuidplas.nl
De Beeldentuin ligt tussen de werkhaven in Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland.
De Beeldentuin ligt tussen de werkhaven in Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland. (Foto: )

Olifant vol kunst en cultuur met Pinksteren en Vaderdag

  •   90 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De vijfde editie van kunst- en creativiteitsmarkt Montmartre aan de IJssel vindt plaats tijdens de pinksterdagen, op zondag 9 en maandag 10 juni in de Beeldentuin van Leefgoed de Olifant. Nog meer cultuur op Vaderdag, dan wordt Shakespaeres klassieker Romeo en Julia gespeeld in de Steenoven en is er een meet & greet met de kunstenaars.

De opening van de lustrumeditie van Montmartre aan de IJssel - beide dagen gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur - vindt zondagmorgen plaats bij De Kas met een performance van de Japanse kaligraaf Abe Hikonima.
Alles draait bij de kunstmarkt om natuur, cultuurhistorie, kwaliteit en intimiteit. Op beide dagen is er levende muziek: zondag van Duo Daci en maandag van Dick Raat.

De organisatoren vragen bezoekers met de fiets te komen of te voet. Automobilisten kunnen parkeren bij restaurant De Dames aan De Groenendijk 325.

Niet hogehakkenproof
Wie het leuk vindt de kunstenaars te ontmoeten die deelnemen aan de Beeldentuin en wil horen wat ze over hun visie, aanpak en object te vertellen hebben, is op Vaderdag zondag 16 juni vanaf 15.00 uur welkom bij de tweede meet & greet op het Leefgoed.
Zes acteurs van het Rotterdamse theatergezelschap Mooi Weer & Zo spelen om 17.00 uur de klassieker Romeo en Julia in rijksmonument Steenoven de Olifant. Voor deze gelegenheid krijgt de oude steenoven een theateropstelling met stoelen, zodat iedereen kan zitten.
De organisatie wijst erop dat bezoekers qua kleding er rekening mee moeten houden dat het fris kan zijn en dat de vloer niet hogehakkenproof is. Mocht het weer dermate slecht zijn dat het buiten niet door kan gaan, heeft de organisatie een uitwijkmogelijkheid op het Leefgoed.
Voor meer informatie en kaarten (à 25 euro): www.Leefgoed.nl/agenda
Na afloop is er voor bezoekers die willen napraten/-tafelen een theaterarangement bij het restaurant.

Meer berichten