Logo hartvanzuidplas.nl
"Het probleem bij dit team is het gebrek aan lengte", denkt mister IJsselvogels Wim Slingerland.
"Het probleem bij dit team is het gebrek aan lengte", denkt mister IJsselvogels Wim Slingerland.

'Wanhopen doen we als IJsselvogels niet'

  •   169 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – Voor IJsselvogels verliep dit seizoen dramatisch. Zowel op het veld als in de zaal degradeerde het eerste team en daardoor zakt IJsselvogels naar een twijfelachtig niveau. "Wanhopen doen we als IJsselvogels niet", zegt voorzitter André van Grieken, die er zeker van is dat zijn club snel weer opkrabbelt.

Door Erik van Leeuwen

Een paar dagen na de degradatie uit de eerste klasse van de veldcompetitie is de lach alweer terug bij Van Grieken. Dat was wel anders toen de Moordrechtenaren in de zaal degradeerden. "Daar ben ik, en velen met mij, ziek van geweest. Dat kwam ook omdat we het niet zagen aankomen. We gingen in de tweede klasse voor het kampioenschap en als je dan degradeert komt dat keihard aan."
Hoewel het verval al eerder werd ingezet, werd spelen in die derde klasse als iets onmogelijks gezien. Van Grieken benadrukt dat het goed gaat met zijn club en dat IJsselvogels niet alleen bestaat uit het eerste team. Na een periode van terugloop in leden wordt nu elk jaar een plusje geschreven. De toestand van het eerste team vindt hij minder dramatisch dan op het eerste gezicht lijkt. "Ook in de huidige groep zit potentie", meent hij. "Het ontbrak dit seizoen alleen aan ervaring."

"In de A en B lopen talenten, de C is een erg talentvolle lichting. Ze zijn deze week door een overwinning op Haarlem kampioen geworden en mogen nu naar het NK eerste klasse."

Wim Slingerland, mister IJsselvogels, is minder optimistisch. Hij ziet IJsselvogels niet één-twee-drie terugkeren op niveau. Dat heeft volgens hem niets te maken met de goede wil van het huidige team. "Het probleem bij dit team is het gebrek aan lengte. Qua veldspel waren we onlangs niet minder dan Phoenix, maar zij waren wel in het voordeel in de rebound. Waar wij twee keer konden schieten in de aanval, konden zij dat zeven keer."
Slingerland heeft het korfballandschap de afgelopen jaren zien veranderen. "Spelers zijn eerder geneigd ergens anders te gaan kijken." Hij wijst op Nathan Marck (Nieuwerkerk), Hanna Klijn en Jeanine Plooster (Tempo) en Kevin Berghout (Excelsior). "Die hadden we goed kunnen gebruiken."

Waar IJsselvogels in de jaren negentig een leidende rol in de regio had – het speelde zelfs nog een paar jaar in de overgangsklasse - , daar vertolkt de club nu een bijrolletje. Van Grieken kan dat niet ontkennen. "De mogelijkheden van Nieuwerkerk zijn vele malen groter. Waar wij vijftien D-tjes hebben, kunnen zij putten uit zestig kinderen."

Van Grieken, geen zwartkijker, wanhoopt niet. "Elke club heeft ups en downs."

Meer berichten