Logo hartvanzuidplas.nl
Salonorkest Pistache speelde tussen de kunstwerken in de verlaten Rehobothschool. (foto en tekst: Paul Meester)
Salonorkest Pistache speelde tussen de kunstwerken in de verlaten Rehobothschool. (foto en tekst: Paul Meester)

Salonorkest en Duitse gasten bij Pinkst'Art in Moerkapelse school

  •   9 keer gelezen

Zevenhuizen/Moerkapelle - In het pinksterweekend vond voor de twintigste keer Pinkst'Art plaats. Ruim veertig kunstenaars stelden hun kunstwerken tentoon in de dorpen van Zuidplas.

In Moerkapelle exposeerden zeven lokale kunstenaars hun werk in de voormalige Rehobothschool. Een delegatie van de Duitse zusterstad Bückeburg bezocht naast de Oudheidkamer en de Molenviergang in Zevenhuizen ook deze kunstexpositie in de Moerkapelse Raadhuisstraat, die op tweede pinksterdag muzikaal werd omlijst door salonorkest Pistache.
Henk ten Hoopen, voorzitter van Stichting Beeldende Kunst Zuidplas prees de veelal onervaren mensen die de organisatie op zich hadden genomen van het 20-jarig jubileum van de kunstmanifestatie. "Als nooit tevoren is dit evenement in Moerkapelle gepromoot en daardoor erg succesvol."

NesseArt
Een verzameling schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Frederico Bencini en sculpturen gemaakt door Raul Pernia (Spanje) waren te bezichtigen in Galerie NesseArt van Wouter en Inge Ligthart. De schilderijen en sculpturen zijn vervaardigd van en geschilderd op dun metaal in diverse afmetingen. De combinatie van de diverse schilderijen en sculpturen is naar eigen smaak samen te stellen. De galerie was met Pinkst'Art voor het laatst geopend; per 12 juni sluiten de deuren, waarna de werken alleen nog online te bezichtigen zijn.
In het atelier aan de Zevenhuizense Dorpsstraat stelde Bernhard Meijer zijn schilderijen en Gerard Hol zijn foto's tentoon.

Nelson Mandela
Meijer haalt zijn inspiratie uit actuele thema's als global warming maar ook Nelson Mandela was een inspiratiebron. Kenmerkend voor de werken van Meijer zijn de door hem zelf vervaardigde 'lijsten', die onderdeel zijn van de afbeeldingen. Gerard Hol, die ook lessen in fotografie verzorgt in het atelier, liet - vergezeld van koffie en appeltaart - een selectie zien van zijn portret-, honden- en kunstfoto's.

Meer berichten