Logo hartvanzuidplas.nl
63 van de 66 kandidaten zijn geslaagd: feest op het Comenius. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
63 van de 66 kandidaten zijn geslaagd: feest op het Comenius. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Telefoontje verlost Comenius-leerlingen van spanning

  •   231 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Ook voor de Mavo4-leerlingen van het Comenius College was het woensdag een spannende dag. Een verlossend telefoontje kwam er voor 63 van de 66 leerlingen. Drie leerlingen krijgen komende week nog een herkansing om het felbegeerde diploma te halen.

Eén voor één kregen ze bij de deur een hand van vestigingsdirecteur Bas Visser. De opluchting was bij de meeste leerlingen van het gezicht af te lezen. Zelf had Visser kort daarvoor zijn 'juichmomentje'. Met een score van 95 procent zit zijn school, zo vertelde hij vol trots, ver boven het landelijke gemiddelde. "Uiteraard hoop ik dat we de honderd procent gaan halen of aantikken. Laat die laatste drie leerlingen ook nog maar slagen", zei hij. "Dat we na de eerste ronde geen definitief gezakte eindexamenkandidaten hebben, is ook uniek."

Nadat de cijferlijsten in de aula waren uitgedeeld, heerste er bij de geslaagden tevredenheid. Jeroen is vooral trots op zijn acht voor Engels. "Ik ben daar goed in. Ik heb veel vrienden uit het buitenland waarmee ik op de Playstation Engels spreek." Zijn volgende station is het Zadkine College. Welke richting weet hij nog niet precies. "Iets met economie of accountmanager."
De cijferlijst van Elfina bestaat voor de helft uit achten. Ze is er zelf perplex van. "Dat had ik echt niet verwacht." Vanaf september zit ze op het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Meer berichten