Wethouder Jan Verbeek sloeg de eerste bal op baan 1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Wethouder Jan Verbeek sloeg de eerste bal op baan 1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Padelbanenprimeur voor Lake 7

Algemeen 346 keer gelezen

Zevenhuizen - Lake7 bij de Zevenhuizerplas heeft een primeur: als eerste tennispark in de gemeente Zuidplas heeft de club de beschikking over padelbanen.

Wethouder Jan Verbeek wijdde de banen vrijdag in en sloeg officieel de eerste bal op de eerste baan. "Leuk, maar wel intensief," was zijn reactie. Voor de drie padelbanen, met een opvallende blauwe ondergrond, heeft één regulier tennisveld moeten wijken. "We hebben nog genoeg capaciteit over", reageerde Kees Witteman, voorzitter van tennisvereniging Lake7. Hij denkt dat de komst van de drie padelbanen zorgt voor een nieuwe impuls van de tennissport. Ook zijn vereniging heeft de afgelopen jaren klappen gehad. Ooit had Lake7 zevenhonderd leden, anno 2019 zijn er nog driehonderd. "We zijn redelijk stabiel de laatste jaren, maar we hopen met het padeltennis dat oud-leden en nieuw publiek ons weer weten te vinden."

Padel is een mengvorm van tennis en squash. Het veld is een stuk kleiner en de achterzijden van de banen zijn van glas. Het park pakt het meteen groots aan, want met de drie banen is ook een topteam in huis gehaald. Met ingang van het nieuwe seizoen is Lake7 de thuisbasis van Rekre Sport/Lake7. "We willen het padeltennis meteen goed op de kaart zetten", liet parkmanager Jasper de Vries weten. Vrijdag bij de opening gaf het team, met de Nederlandse nummer één Uriël Maarsen, een demonstratie.