Berry Glissenaar, voorzitter André van Grieken en Mark van den Brink. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Berry Glissenaar, voorzitter André van Grieken en Mark van den Brink. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Mark van den Brink is niet van plan te schreeuwen

Algemeen 783 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - Met zijn enthousiasme en drive als belangrijkste wapens gaat Mark van den Brink komend seizoen proberen IJsselvogels weer kleur op de wangen te geven. Donderdag ondertekende hij een contract voor twee seizoenen. "Ik wil hier iets opbouwen."

Voordat hij zijn krabbel zette, maakte de Waddinxvener, eerder werkzaam bij Atlantis, Sporting Trigon en Korbis, kennis met de selectie. "Bent u van plan om als we iets fout doen in de wedstrijd over het hele veld te schreeuwen?" wilde een speler weten. "Goede vraag", antwoordde Van den Brink om vervolgens duidelijk te maken dat hij niet het type trainer is om langs de kant te brullen. "We spreken een tactiek af en hier en daar zal ik corrigeren, maar schreeuwen zul je mij niet horen doen."
Van Van den Brink (44) wordt wel verwacht dat hij IJsselvogels weer naar een hoger niveau brengt. "Dat is ook mijn ambitie. IJsselvogels hoort in de zaal niet te spelen in de derde klasse." Van de twee degradaties afgelopen seizoen kwam die in de zaal het hardst aan. De pijn is nog steeds voelbaar. Van den Brink denkt dat het mogelijk is binnen een jaar weer te promoveren. "Al zal het niet gemakkelijk zijn om kampioen te worden. Weidevogels, dat ook gedegradeerd is, heeft een meer dan behoorlijke ploeg."
Hij weet dat de huidige ploeg talentvol is, maar qua leeftijd balans mist. "Het zijn stuk voor stuk lage twintigers, maar de selectie is groter dan vorig seizoen. Er valt wat te kiezen." Van den Brink, wiens vader en moeder in het eerste van IJsselvogels speelden ('ik heb zelf nog twee jaar in de jeugd gespeeld'), richt zich op het vergroten van de korfbalkennis bij de selectie. "Het gaat erom dat spelers leren een wedstrijd te lezen. Ik wil straks dat we naast een plan A, een plan B, C en D hebben. Dat als we zien dat iets niet werkt we iets anders gaan doen." Van den Brink zal nauw gaan samenwerken met Berry Glissenaar, die trainer van het tweede wordt. De oud-speler van IJsselvogels 1 had vorig seizoen het hoogste juniorenteam onder zijn hoede. "Dit is een logische stap, als je kijkt naar het traject wat ik heb afgelegd. Ik ben ooit begonnen bij de F en van daaruit opgeklommen."