Logo hartvanzuidplas.nl
Belgen in Vluchtoord Gouda (foto: Streekarchief Midden-Holland)
Belgen in Vluchtoord Gouda (foto: Streekarchief Midden-Holland)

Museum zoekt nakomelingen van Belgen

  •   99 keer gelezen

Gouda - Libertum (voorheen Verzetsmuseum Zuid-Holland) gaat voor zijn nieuwe presentatie op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek verhalen optekenen van diverse bevolkingsgroepen die in Gouda en de regio hun nieuwe thuis hebben gevonden. Momenteel wordt er gewerkt aan verhalen van mensen met een Belgische achtergrond die voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog (maar vóór de Tweede Wereldoorlog) in Gouda zijn komen wonen.

Het museum nieuwe stijl - waar multimediale beleving centraal staat - is voor dit project op zoek naar nakomelingen van mensen met de Belgische nationaliteit die zich met een Belgisch paspoort in Gouda hebben gevestigd, mensen die in België zijn geboren maar als stateloze naar Gouda zijn gekomen (bijvoorbeeld als deserteurs in de Eerste Wereldoorlog), en mensen die in België zijn geboren en opgegroeid, maar van wie de ouders de Nederlandse nationaliteit hadden.

Deze 'nieuwe Gouwenaren' kunnen rechtstreeks vanuit België naar Gouda zijn gekomen, maar ook via een omweg. Nakomelingen, of mensen met voorouders met een Belgische verbinding van wie u niet precies weet hoe ze naar Gouda zijn gekomen, kunnen contact opnemen via info@libertum.nl. Voor meer informatie: www.libertum.nl.

Meer berichten