Logo hartvanzuidplas.nl
In het herendubbelspel categorie 4 ging de zege naar Robin Nederlof en Thomas Schmidt.
In het herendubbelspel categorie 4 ging de zege naar Robin Nederlof en Thomas Schmidt. (Foto: )

Show gaat door op tropisch Zevenhuizen Open

  •   218 keer gelezen

Zevenhuizen – Het Zevenhuizen Open zal de geschiedenis ingaan als één van de heetste open toernooien ooit gespeeld op sportpark Van 't Verlaat. Zaterdag steeg het kwik op het gravel naar bijna 35 graden. Tropische omstandigheden of niet, 'the show must go on'.

De vers aangetreden open toernooicommissie, met debuterend toernooileider Kim Rijckenberg, stond voor de uitdaging om in het finaleweekeinde alle partijen af te werken. "We hadden geen mogelijkheden om uit te wijken vandaar dat we zaterdag op het heetste moment van de dag gewoon gespeeld hebben. Geen van de spelers deed overigens moeilijk. Dat kwam ook omdat we voorzorgsmaatregelen hadden genomen. Een goed gevulde koelbox, een koeltas en twee parasols om tijdens de rustpauze te schuilen voor de warme zon per baan was standaard. Dat werd wel op prijs gespeeld", aldus Rijckenberg.

Met een totaal van 193 gespeelde partijen kwam de editie van 2019 in de buurt van het aantal van vorig jaar toen bij TC Zevenhuizen tweehonderd partijen werden afgewerkt. "We zijn tevreden, we hebben er vooral in de laatste weken behoorlijk aan moeten trekken. Geen toernooi loopt tegenwoordig vol. Je kunt de inschrijving nog zo vroeg open zetten, mensen kijken toch pas één of twee weken van tevoren of het past in hun agenda", aldus Rijckenberg, die er de hele week als een sheriff bijliep. "Het thema van het toernooi is Wild West. Het eten en andere bijnummers staan in dat teken."

In het herenenkelspel categorie 4 stond een bescheiden aantal tennissers op de baan. Groeneweg-voetballer Freek Hoogeveen pakte de winst door onder andere de als eerste geplaatste David van de Wege in drie sets te verslaan.

In het herendubbelspel 4 kwamen Robin Nederlof en Thomas Schmidt van TC Nieuwerkerk als winnaars uit de bus. Zij stelden zondag de toernooizege veilig door Robin de Haas en Bob Daniëls te verslaan in twee sets. Rijckenberg: "Thomas Schmidt zit bij ons in de toernooicommissie. Hij heeft ervoor gezorgd dat we een mooi lijstje hadden in de vier. In de toekomst hopen we dat uit te breiden." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten