Logo hartvanzuidplas.nl
Zoë Teh werd Nederlands kampioen bij de cadetten (foto: Elma Stormbroek).
Zoë Teh werd Nederlands kampioen bij de cadetten (foto: Elma Stormbroek).

Zoë Teh legt beslag op nationale titel

  •   615 keer gelezen

Moerkapelle – Rolling'90 heeft zich op het NK in Kerkdriel weer uitstekend gemanifesteerd. Bij de cadetten legde Zoë Teh beslag op de nationale titel.

Teh, afgelopen seizoen geplaagd door blessures, knalde als 'nooit tevoren'. Vooral haar vrije dans-optreden was van ongekend niveau.

In de jeugdklasse was er zilver voor Indy Klijn. Ze begon de verplichte kür sterk, maar kwam pijnlijk ten val bij de laatste pas van de tweede dans. Hierdoor zakte ze naar de derde plaats. Door een foutloze vrije dans te rijden wist zij nog één plaatsje te klimmen.

Bij de mini's was er brons voor Bridget van Reeuwijk.

De strijd om de tweede plaats bij de senioren ging tussen Nicky Boer van Rolling'90 en Yvonne Swinkels van Olympia. Boer ging na de stijldans nipt aan de leiding, maar bij de vrije dans wist haar grote concurrent Swinkels net twee punten meer te verzamelen. Sylvia Pistorius van KRC reed zich ijzersterk naar de eerste plaats.

Boer mag met Pistorius Nederland tijdens de World Rollergames in Barcelona vertegenwoordigen. Ook verdiende zij een startbewijs voor een internationale wedstrijd in het Franse Hettange.

Meer berichten