Logo hartvanzuidplas.nl
Voor de symbolische aansluiting van de warmtepomp tekenden projectontwikkelaar Tino Mahler en wethouder Jan Willem Schuurman.
Voor de symbolische aansluiting van de warmtepomp tekenden projectontwikkelaar Tino Mahler en wethouder Jan Willem Schuurman.

Eerste warmtepomp op gasloos bedrijventerrein

  •   149 keer gelezen

Zevenhuizen - Op het straks eerste gasloze bedrijventerrein in de regio - het in aanbouw zijnde U-NIT aan de Koning Willem-Alexanderlaan in Zevenhuizen - is woensdag de eerste warmtepomp symbolisch aangesloten.

De bedrijvenstrook komt tussen het Nijverheidscentrum en de nieuwe wijk Koningskwartier. Aan de kant van het Nijverheidscentrum worden 32 garageunits gerealiseerd, die multi-inzetbaar zijn voor particulieren en kleine ondernemers. Aan de kant van de woonwijk komen 26 bedrijfsunits.

Volgens projectontwikkelaar Tino Mahler is de duurzaamheidsambitie groot: "Met extra aandacht voor isolatie en mogelijkheden voor zonnepanelen, streven we naar een energieneutrale manier van ondernemen." Dat klinkt wethouder Jan Willem Schuurman als muziek in de oren. "We zetten in op een toekomstbestendig Zuidplas. Mooi om te zien dat plaatselijke ondernemers op een heel duurzame manier het voortouw nemen."

Meer berichten