Logo hartvanzuidplas.nl
Sjoukje Lelij-Westra kwam bijna zestig jaar geleden naar Moordrecht. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Sjoukje Lelij-Westra kwam bijna zestig jaar geleden naar Moordrecht. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Pientere honderdjarige vond liefde in Moordrecht

  •   241 keer gelezen

Moordrecht - De gemeente Zuidplas is weer een eeuweling rijker. De Moordrechtse Sjoukje Lelij-Westra vierde zaterdag 29 juni haar honderdste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan bracht wethouder en loco-burgemeester Jan Hordijk 4 juli een bezoek aan de pientere dame.

In een kamer gevuld met klein- en achterkleinkinderen vertelt ze ronduit over haar jeugd en haar leven in Moordrecht.
"Ik ben opgegroeid in Marrum in Friesland." Met pretoogjes: "Marrum ken je toch wel? Dat ligt tussen Hallum en Holwerd."

Van Marrum naar Moordrecht, dat moet een wereld van verschil zijn geweest. "Oh, dat valt wel mee hoor. Mijn zus woonde in Rotterdam en zij had last van heimwee. Ze vroeg of ik een beetje in de buurt wilde komen wonen. Ik was 42 jaar en al weduwe. Ik ben vier jaar getrouwd geweest met mijn eerste man toen hij ziek werd en overleed. We hadden één dochter. Met haar ben ik naar Moordrecht verhuisd. Ik heb gereageerd op een advertentie van een alleenstaande man met vier kinderen die een huishoudster zocht. We zagen elkaar voor het eerst en het was bam: liefde op het eerste gezicht. Ik heb dik vijftig jaar aan de Sluislaan gewoond."

Van haar dochter heeft ze drie kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. "Allemaal even lief. En dan heb ik nog de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van mijn mans kant. Eentje is jarenlang wethouder geweest in Nootdorp." Richting wethouder Jan Hordijk: "Dat deed hij naast zijn baan als adjunct-directeur van een school."

Meer berichten