Logo hartvanzuidplas.nl

Zes aanhoudingen voor heling navigatiesystemen

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een (toen nog) 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel is woensdag 26 juni in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal en heling van navigatiesystemen. De politie vermoedt dat hij ook anderen opdracht en instructies gaf voor de diefstallen. Zijn vader en vier andere Nieuwerkerkers zijn op verdenking van betrokkenheid ook ingerekend.

Het onderzoek van de recherche richtte zich op de praktijken van de 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Eind juni sloot het net zich rond de verdachte en kon hij worden aangehouden. Meteen na zijn aanhouding was er veel beweging te zien rondom zijn woning. De 55-jarige vader van de verdachte werd er aangehouden nadat hij de woning verliet met een aantal grote tassen vol duizenden euro's, een taser en een hoeveelheid navigatiesystemen.

Ook rond een mogelijke opslagplaats aan de Verzetsstraat werden aanhoudingen verricht. Twee Nieuwerkerkers tussen de 20 en 25 jaar werden daar in de kraag gevat, twee plaats- en leeftijdgenoten werden later ingerekend toen zij in hun auto op de Maasboulevard in Rotterdam reden.

In totaal werden er bijna vijftig navigatiesystemen aangetroffen. Van een deel van de systemen staat vast dat ze gestolen zijn. De herkomst van de overige wordt onderzocht. De hoofdverdachte zit nog vast.

Meer berichten