Logo hartvanzuidplas.nl
Wethouder Daan de Haas kreeg de Regenboogvlag van raadslid Jan Ambachtsheer. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Wethouder Daan de Haas kreeg de Regenboogvlag van raadslid Jan Ambachtsheer. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

'Sterk symbool' in handen van gemeente Zuidplas gegeven

  •   224 keer gelezen

Zuidplas – Jan Ambachtsheer leverde vorige week woensdag de netjes gestreken Regenboogvlag af bij wethouder Daan de Haas. De initiatiefnemer van het hijsen van de vlag in Zuidplas op Coming Out Day, schonk het symbool van de LHBTI-gemeenschap aan de gemeente.

Vanaf dit jaar zal het hijsen van de vlag tijdens Coming Out Day in oktober een officiële gemeentelijke aangelegenheid zijn. VVD-raadslid Ambachtsheer begon vijf jaar geleden op eigen initiatief met het hijsen van de vlag. "Gelijkheid zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, maar helaas is dit voor de LHBTI-gemeenschap nog niet overal maatschappelijk geaccepteerd. Met het hijsen van de vlag laat je zien dat je deze groep steunt. Het is niet makkelijk als je uit de kast komt. Het is wel iets om het te vertellen thuis, op je werk, op school of bij de sportclub."

De raad nam eerder dit jaar een motie aan waarin het college werd gevraagd te onderzoeken op welke manier de LHBTI-gemeenschap in beleid kan worden ondersteund. Eén besluit nam het college alvast: het hijsen van het vlag vindt met ingang van komende oktober onder de paraplu van de gemeente plaats. Wethouder Daan de Haas is daar blij mee. "Het laat zien dat we elke groep als gelijkwaardig beschouwen. De Regenboogvlag is een symbool, maar wel een sterk symbool."

Meer berichten