Logo hartvanzuidplas.nl

Raad Zuidplas wil focus op dementie en bijen

  •   153 keer gelezen

Zuidplas – De gemeenteraad heeft bij de algemene beschouwingen op 9 juli aandacht gevraagd voor twee maatschappelijke problemen: dementie en het verdwijnen van bijen.

Door Erik van Leeuwen

Dementie wordt een steeds groter probleem in Nederland. Ook in Zuidplas zal het aantal inwoners met dementie fors gaan stijgen. Zuidplas telt momenteel ongeveer zeshonderd patiënten die lijden aan een lichte of zware vorm van dementie. "De verwachting is dat deze trend zich doorzet tot 2050 inwoners", liet wethouder Daan de Haas weten. "Dat, in combinatie met het feit dat mensen steeds langer thuis blijven wonen, maakt dat we er extra alert op moeten zijn. Wij proberen onze acties te koppelen aan 'Zuidplas Verbindt' van Welzijn Zuidplas."

Tiny gardens
Diverse raadsfracties riepen op om van Zuidplas een bijvriendelijke gemeente te maken. Doordat bijen verdwijnen, komt het ecologische evenwicht onder druk te staan. Partijen willen een bijenvriendelijke inrichting van de openbare ruimte. ChristenUnie/SGP ziet wel wat in 'tiny gardens'. Het pleitte ook voor natuurspeeltuinen.


Meer berichten