Logo hartvanzuidplas.nl

Gemeenteraad laat VV Nieuwerkerk niet wachten

  •   106 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Voetbalvereniging Nieuwerkerk is voorlopig weer even uit de nood. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een 1,75 miljoen euro kostend plan waarbij de club meer trainingscapaciteit krijgt.

Door Erik van Leeuwen

VV Nieuwerkerk kampt al jaren met ruimtegebrek. De club telt inmiddels 1900 leden en op een wachtlijst staan ruim honderd jonge kinderen die graag willen voetballen bij de enige club in Nieuwerkerk. Volgens KNVB-normen zou Nieuwerkerk op sportpark Dorrestein negen velden moeten hebben. Uitbreiding is door de inrichting van het sportpark niet mogelijk.

Om toch in de behoefte te voorzien, krijgt Nieuwerkerk nu een extra kunstgrasveld (voor een natuurgrasveld) en wordt de groenstrook achter de tribune naast het hoofdveld ingericht als twee pupillenveldjes. Doordat er op beide stukken ook verlichting komt, vergroot dat de trainingscapaciteit aanzienlijk.

Acuut probleem
"Het is een oplossing voor de korte, maar niet voor de lange termijn", zei Aart Slobbe (ChristenUnie/SGP), die moeite had met het creatieve plan. "De kans is groot dat de voetbalvereniging binnen een paar jaar weer een probleem heeft." Volgens wethouder Jan Verbeek is dat geen reden om de club nu niet te helpen. "Het is een acuut probleem dat niet langer kan wachten."

Eerder al had de gemeenteraad gevraagd om een visie voor Sportpark Dorrestein. Daarbij speelt ook de toekomst van het zwembad een grote rol. Het Polderbad is technisch afgeschreven en zal binnen vijf jaar vervangen moeten worden. Volgend jaar komt wethouder Jan Verbeek met een voorstel met meerdere scenario's. Als een eventueel nieuw zwembad elders komt, geeft dat mogelijkheden voor extra uitbreiding van VV Nieuwerkerk.

Slobbe stipte nog een ander punt aan: dat van de indirecte subsidie die de voetbalclub op deze manier ontvangt. "Dat wordt bij lange na niet gecompenseerd door de meeropbrengst door de huur."

Meer berichten