Brokkenpiloot wordt wandelheld in Nijmeegse Vierdaagse
Logo hartvanzuidplas.nl
Rámon Bakker heeft het voor de eerste keer volbracht.
Rámon Bakker heeft het voor de eerste keer volbracht.

Brokkenpiloot wordt wandelheld in Nijmeegse Vierdaagse

  •   keer gelezen

Nijmegen/Moordrecht - Ook dit jaar hebben doorzetters uit Zuidplas meegelopen in de Nijmeegse Vierdaagse. De 103e editie van het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld begon vorige week dinsdag. Vrijdag 19 juli gingen ruim 41.000 lopers over de finish, onder wie Rámon Bakker uit Moordrecht. 

Op maandagavond nog op het podium in de eindmusical van groep 8 van de Moordrechtse Meester Lallemanschool, op dinsdagochtend vroeg na een korte nacht fris en fruitig aan de start van de Vierdaagse in Nijmegen. Zo pakte de dertienjarige Rámon Bakker vorige week de verwezenlijking van zijn wens aan. Vorig jaar had het al moeten gebeuren, maar toen gooide een val met de fiets roet in het eten. Hij brak een botje in zijn knie en moest de wandeltocht aan zijn neus voorbij laten gaan.

Als voorbereiding voor dit jaar wandelde Rámon, begeleid door zijn vader René Bakker (die achttien keer de Vierdaagse liep) zo'n 180 kilometer. In Nijmegen vier keer dertig kilometer, waarvan de tweede dag hem zwaar viel. Toch wist hij het avontuur afgelopen vrijdag, zonder blaren op zijn voeten, tot een goed einde te brengen en kon hij - in navolging van zijn zus Rosanne die het drie jaar geleden al deed - zijn eerste kruisje van de Nijmeegse Vierdaagse in ontvangst nemen.

Meer vierdaagse-ervaringen zijn woensdag 31 juli te lezen in de papieren editie van Hart van Holland.

Meer berichten