Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Erik van Leeuwen

Hoofdweg in Nieuwerkerk na zomervakantie op de schop

  •   193 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Hoofdweg wordt vanaf 2 september vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel opnieuw ingericht. De weg krijgt twee rijbanen, gescheiden door een middenberm.

De rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde wordt daarnaast aangepast, zodat het verkeer sneller kan doorstromen. Om fietsers veiliger te laten oversteken, worden de oversteekplaatsen verlegd. De nieuwe weg krijgt geluidsreducerend asfalt en de ventwegen ernaast worden (her)bestraat. Langs de Hoofdweg komen nieuwe bomen en planten. De werkzaamheden duren tot en met eind van dit jaar.
De weg blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels in twee rijrichtingen begaanbaar. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open. Woningen en bedrijven zijn bereikbaar. Toch noodzakelijke omleidingsroutes kosten weggebruikers vijf tot tien minuten extra reistijd.
De eerste fase van de reconstructie, van het gedeelte van de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, is eerder dit jaar afgerond. Doel van de hele herinrichting is de doorstroming naar Nesselande en Nieuwerkerk te bevorderen. Vijftien jaar geleden werden daarvoor de eerste plannen gemaakt.

Meer berichten