Logo hartvanzuidplas.nl
De bal was op de eerste training meteen van de partij. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De bal was op de eerste training meteen van de partij. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Op jacht naar nieuw succes

  •   121 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Terwijl 'heel' Nieuwerkerk nog op vakantie was, begon de selectie van VV Nieuwerkerk zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Als je kampioen bent geworden, hoef je geen zin te maken. Dan heb je zin", aldus trainer Ron Luijten.

De oefenmeester kon bij de eerste training op sportpark Dorrestein negentien spelers verwelkomen. "Een mooi aantal", meende hij. "Nog zes spelers sluiten in de loop van de komende week aan." Onder het oog van een handjevol trouwe fans betraden de spelers het kunstgras van het hoofdveld. Opvallend: de bal was meteen van de partij. Rustig opbouwen is het devies, de tijd dat de eerste trainingen van het seizoen hardloopwedstrijden waren, is verleden tijd. "Ik kan wel twee keer een coopertest uitzetten, maar daar maak je geen speler blij mee. Dan lopen ze met een lang gezicht", reageerde Luijten, die ook luisterde naar zijn medische staf. "Deze week trainen we nog maandag, dinsdag en donderdag. In het verleden hadden we dan zaterdag al onze eerste wedstrijd gehad, maar de medische staf vindt het verstandiger om de belastbaarheid op te voeren in trainingen. Dat gaan we dus ook doen." De eerste wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 20 augustus tijdens het toernooi van Alexandria'66.
Van clubfysiotherapeut en hersteltrainer Kevin Neleman hadden de spelers voor de vakantie een trainingsschema meegekregen. "De eerste vier weken mochten ze rust houden, de tweede vier weken moesten ze een hardloopschema volgen met drie trainingen in de week. Ik heb wel het idee dat die jongens zich daar goed aan gehouden hebben", aldus Neleman.
Voorzitter Hans Jeroense stond er bij de zijlijn ontspannen bij. "Dat was anders geweest als we geen kampioen waren geworden", blikte hij nog even terug op vorig seizoen. "We hebben best een risico genomen door voor de zaterdag te kiezen. Dat besluit werd met argusogen gevolgd door de achterban. Dat we gepromoveerd zijn, geeft rust."
Nieuwerkerk wil in het nieuwe seizoen voortborduren op het afgelopen seizoen. Luijten heeft het voordeel dat zijn selectie nauwelijks veranderde. Waar hij vorig seizoen nog een kennismakingsbijeenkomst moest organiseren, kon hij dit keer in juni een vrije avond nemen. Nieuwkomers Shane van den Engel (Poortugaal), doelman Roy Spierings (XerxesDZB) en Mike Janssen (Neptunus-Schiebroek), die zaterdag nog ontbrak, speelden in het verleden al bij Nieuwerkerk. Qua speelstijl is het vooral 'opfrissen'. Toen de oefenmeester na een uur training een drinkpauze inlaste, maakte hij duidelijk wat hij met het voetbal wil: geen lange ballen, wel verzorgd spel. "Daar ligt onze kracht. Oók in de derde klasse."

Meer berichten