Logo hartvanzuidplas.nl

Hart van Holland zoekt (onbekende) oorlogsverhalen

  •   116 keer gelezen

Zuidplas - In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde in Nederland. Daarmee kwam een einde aan vijf jaar bezetting.

Om verhalen over de oorlogstijd in Hitland, Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk, Oud Verlaat, Waddinxveen en Zevenhuizen te kunnen vertellen, maakt Hart van Holland graag gebruik van de kennis van de lezers. De oorlogsverhalen in de krant van mei 2020 zullen worden gekoppeld aan objecten. Denk daarbij aan dagboeken of poëziealbums van familieleden, aan foto's en krantenknipsels uit oorlogstijd. Ook naar het alledaagse bestaan tussen 1940 en 1945 zijn we benieuwd; documenten over het verenigingsleven in Moerkapelle of het boerenbedrijf in Nieuwerkerk vertellen net zo goed iets over die tijd.

Kent u, of bent u, iemand met een boeiend en onbekend oorlogsverhaal over een van de Zuidplasdorpen of Waddinxveen? Heeft u objecten, thuis of in de familie, die een verhaal vertellen over de oorlogsjaren in deze regio? Kent u persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld over kinderen van ouders die 'fout' waren en daar na 1945 mee geconfronteerd zijn?

Neem dan contact op met Pepijn de Groot (p.degroot@hart-van-holland.nl of telefonisch via 06-34712391). Wij zullen voorzichtig met uw informatie omgaan.

Meer berichten