Het 'Sevenhuysense Bosch' anno 1564, op de plek van de huidige Hennipgaarde.
Het 'Sevenhuysense Bosch' anno 1564, op de plek van de huidige Hennipgaarde.

De Hennipgaarde als plek van plezier op Open Monumentendag

Algemeen 267 keer gelezen

Zevenhuizen - Dé plek van plezier in Zevenhuizen was 350 jaar geleden het 'Sevenhuysense Bosch'. Nu markeren de woningen van Plan West en het terrein van de Hennipgaarde globaal het bos van toen, en doet de beschrijving daarvan denken aan het Koornmolengat. Reden voor Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle om op Open Monumentendag een twee uur durende wandeling door de Hennipgaarde en het Koornmolengat te organiseren.

Het Sevenhuysense Bosch bestond uit een bosschage met daaromheen grachten. In de bomen leefden reigers, lepelaars, aalscholvers, kwakken, kraaien, valken, spreeuwen, duiven en er zwommen eenden en zwanen. Om die vele vogelsoorten te zien, ondernam een Pommerse officier in 1667, blijkens een reisbeschrijving, een reis van drie uur in een hobbelende wagen vanuit Rotterdam. En hij niet alleen, meer buitenlanders schreven in die tijd over hun tocht naar Zevenhuizen.

De rondleiding op 14 september start om 13.00 uur in twee groepen bij het monument bij de kruising van de Tweemanspolder en het Koornmolengat. Om 14.00 uur wordt er gewisseld van gids. Aanmelden bij Ria Lindhout-De Leeuw: 079-5932207 of Cobi van Weringh-Schotte: 0180-632575.