Logo hartvanzuidplas.nl
Elektrische apparaten uit elkaar halen, is nog helemaal niet zo makkelijk. Daar kwamen Abel en de zusjes Emma en Laura wel achter.
Elektrische apparaten uit elkaar halen, is nog helemaal niet zo makkelijk. Daar kwamen Abel en de zusjes Emma en Laura wel achter. (Foto: )

Draaien, tikken of slaan: slopen is het leukste wat er is

  •   77 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Wat is nou leuker dan slaan met een hamer op een cd-speler of een diaprojector uit elkaar halen? Er was donderdagochtend dan ook 'een run' op de slooptafel die op het schoolplein van de Gideonschool stond. Het maakt deel uit van de witte tentweek die van 20 tot en met 23 augustus wordt gehouden op drie verschillende locaties: in het Essepark, bij de Elimschool en bij de Gideonschool. Het aantal deelnemers verschilt per dag, maar gemiddeld zijn er op elke locatie en elke dag zo'n 50 kinderen aanwezig tussen 10.00 en 12.00 uur. In de ochtend is het voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar, in het Essepark wordt in de avonduren ook de oudere jeugd tot 14 jaar vermaakt. De witte tentweek gaat uit van de kerk en dus begint de ochtend met zang, gebed en een verhaal. Hierna kunnen balspellen worden gedaan, geknutseld worden of in het geval van de donderdagochtend op het schoolplein een plaatsje zien te bemachtigen achter de slooptafel. Het is die dag veruit het meest populaire onderdeel. Jongens, maar ook meiden weten niet hoe snel ze een hamer, schroevendraaier of tang in handen moeten krijgen. Na een kwartier worden de hamers door de leiding geconfiskeerd, de stukken kunststof vliegen om de oren: te gevaarlijk. Tja, wat je thuis niet mag...

Meer berichten