Logo hartvanzuidplas.nl
Meester Robert van groep 8b richt het nieuwe lokaal in.
Meester Robert van groep 8b richt het nieuwe lokaal in.

Dependance Reigerbos klaar voor het nieuwe schoolseizoen

  •   665 keer gelezen

Zevenhuizen - Meester Robert van groep 8b van basisschool 't Reigerbos en zijn collega's van groep 8a en de groepen 7 zijn er druk mee deze week: ze richten de nieuwe lokalen in van de tijdelijke school in het Koningskwartier.

Door Nicole Lamers

Alleen de groepen 7 en 8 komen daar te zitten, de andere lokalen in het semi-permanente gebouw gaan voorlopig gebruikt worden door De Groeiling (rooms-katholiek) en de Vier Windstreken (protestants-christelijk) die samen een nieuwe interconfessionele school gaan vormen. Ook komt er kinderopvang, de bedjes staan al klaar in de gang. Overigens is het wel de bedoeling dat de nieuwe school binnen nu en twee jaar in een nieuw, permanent gebouw komt te zitten.

Robert den Arend vindt het wel jammer dat hij met zijn leerlingen niet op de hoofdlocatie van 't Reigerbos zit. "Anderzijds vormen we hier met vieren straks ook een soort schooltje en dat heeft ook wel iets. Het kan gewoon niet anders. Door deze nieuwbouwwijk is het aantal leerlingen gewoon enorm gestegen. Vorig jaar had ik groep 6 met 28 leerlingen, dit jaar groep 8b met 29 leerlingen. Toen ik vier jaar geleden begon op 't Reigerbos hadden we nog groepen met 23 of 24 leerlingen."
Collega Melissa van Daele van groep 8a is blij met haar nieuwe plek. "We hebben even tijdelijk bij Swanla gezeten en dat ging op zich best, maar nu heb ik weer echt mijn eigen lokaal met mijn eigen dingetjes en kan ik mijn eigen spullen ophangen of neerleggen op een vaste plek. Ik vind het een mooi, licht gebouw. Er komen nog fietsrekken en we hebben een mooi schoolplein."

De tijdelijke school blijft zeker tot 2025 staan. In dat jaar bereikt Zevenhuizen volgens de prognoses de piek qua leerlingenaantallen. Eerder zei wethouder Verbeek hierover: "Na 2025 zal de groei naar verwachting weer afnemen. We gaan geen school neerzetten waarvan we weten dat er over tien jaar tien lokalen leeg staan. Om die reden blijft ook het tijdelijke gebouw staan tot ná de piek."

Meer berichten