Het optreden in Rotterdam op 2 mei 2020 is in samenwerking met het Canadese mannenkoor Libertas.
Het optreden in Rotterdam op 2 mei 2020 is in samenwerking met het Canadese mannenkoor Libertas.

Vier 75 jaar vrede en zing mee met Nationaal Bevrijdingskoor

Algemeen 315 keer gelezen

Regio - Zangliefhebbers vanaf 15 jaar kunnen zich aanmelden om mee te doen aan het Groot Nederlands Bevrijdingskoor, een projectkoor dat de viering van 75 jaar bevrijding extra luister bij wil zetten. 

Het project staat onder leiding van dirigent Martin Zonnenberg (onder andere van televisieprogramma 'Nederland Zingt') en Joost van Belzen op de vleugel en Peter Wildeman op het orgel. Het gemengde koor zal in mei 2020 optreden in 'de mooiste kerken van Nederland'. De liederen zullen als thema vrede en bevrijding hebben en 'een vleug vaderlandsliefde'.

De repetities beginnen in januari 2020 en vinden onder andere plaats in Gouda en Krimpen. Bij aanmelding ontvangen deelnemers alle informatie, de muziek en de oefenbestanden thuis om alvast de liederen in te studeren. Na drie maandelijkse repetities in de regio en een generale repetitie in het midden van het land krijgen de deelnemers de kans om op te treden in onder andere de Laurenskerk in Rotterdam (2 mei), de Maria Magdalenakerk in Goes (5 mei) en de Bovenkerk in Kampen (16 mei). Meer data en locaties worden later bekendgemaakt.

In Rotterdam zal het samengestelde Groot Nationaal Bevrijdingskoor worden ondersteund door de mannenkoren van dirigent Martin Mans. Hij staat onder andere aan het hoofd van het Waddinxveense mannenkoor De Gouwestem en het Canadese mannen-bevrijdingskoor Libertas.

Voor meer informatie en aanmelden: www.bevrijdingskoor.nl