Moerkapelle won met 1-0 van Soccer Boys. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Moerkapelle won met 1-0 van Soccer Boys. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Vlaggenschip Moerkapelle sterker door concurrentie

Sport 238 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle wil komend seizoen een volgende stap zetten. Concurrentie moet het elftal van trainer Martijn Peters sterker maken. Het eerste resultaat was er zaterdag al tijdens de Veltins Cup in Waddinxveen. In een veld van derdeklassers werd de vierdeklasser tweede.

Hij wiste zaterdag na afloop van de laatste en derde wedstrijd tegen CVC Reeuwijk (3-2 winst, winnende treffer Frank van de Bas) het zweet van het voorhoofd. "Voor drie wedstrijden was het eigenlijk net te warm", reageerde trainer Martijn Peters. "Aan de andere kant: we zijn niet omgevallen. Conditioneel staan we er goed op."
Peters wil in zijn tweede seizoen weer wat meer dan vorig seizoen. Was in de vorige jaargang het doel Moerkapelle kleur op de wangen te geven, dit seizoen is het streven om de facelift compleet te maken. De oefenmeester heeft er ook alle vertrouwen in dat zijn ploeg dat doel kan verwezenlijken. Hij heeft zijn selectie uitgebreid zien worden. "Niet alleen qua aantallen, maar zeker ook wat kwaliteit betreft. De mogelijkheden zijn toegenomen." Moerkapelle stond vorig seizoen voor degelijk en stabiel. Kernwaarden die Peters ook dit seizoen wil behouden, maar de Waddinxvener wil daar wel een nieuwe aan toevoegen: creativiteit. "In aanvallend opzicht kunnen we nog veel beter, vind ik. Dat heeft niet zo zeer met tactiek te maken, maar meer met het gebruik maken van de mogelijkheden. De passing moet beter, maar ook de keuze voor wie we aanspelen."
De terugkeer van Laurens Sluiter geeft meer aanvallende mogelijkheden. De voormalig topscorer hoeft volgens de trainer niet per se in de aanval te spelen. "Laurens kan ook heel goed op het middenveld. Ik kies straks sowieso voor het beste team, niet voor de beste spelers." In dat team zijn een paar zekerheidjes. Routinier Daniël van der Hoven is op het middenveld de steunpilaar. De penningmeester van de club twijfelde of hij vanwege gezinsuitbreiding moest doorgaan. "Gelukkig heeft hij gekozen om te blijven. Hij is heel belangrijk. Net zoals Thijs van Nieuwkoop centraal achterin ook voor mij een zekerheidje is. Maar zekerheidje of niet, iedereen moet trainen en goed presteren."