Logo hartvanzuidplas.nl
De omgevallen heftruck was bezig met de opbouw van Culinesse. De container was leeg. (tekst en foto: Myriam Dijck)
De omgevallen heftruck was bezig met de opbouw van Culinesse. De container was leeg. (tekst en foto: Myriam Dijck)

Culinesse heftruck valt om in de Zevenhuizerplas

  •   1208 keer gelezen

Nesselande - Een heftruck die bezig was bij de opbouw van festival Culinesse is dinsdagochtend 27 augustus met container en al omgevallen en in de Zevenhuizerplas terecht gekomen. Vervolgens stroomde olie in het water.

De rode vlag werd gehesen en de vele badgasten die naar de plas waren gekomen vanwege het warme weer, werden verzocht om het water uit te gaan. Even later lieten de strandwachten de vlag weer zakken.

Het Culinesseterrein waar de heftruck te water ging, is niet bereikbaar voor zwemmers. Rond het middaguur dreef rondom de heftruck nog wel wat olie op het water.

Een hijskraan zal vanmiddag de heftruck, en de lege container, uit het water tillen. De bestuurder van de heftruck kwam er met een kleine schram vanaf.

UPDATE: Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft de situatie geïnspecteerd en heeft de olievlek door middel van oliebooms (drijvende kabels) geïsoleerd van de rest van het zwemwater. De verwachting is dat de olie de komende dagen, mede dankzij het warme weer, zal verdampen. Vanwege de kleine hoeveelheid ervan zijn er geen opruimacties gepland.

Meer berichten