Logo hartvanzuidplas.nl
Het koor van de American Protestant Church in Den Haag is een internationaal gezelschap.
Het koor van de American Protestant Church in Den Haag is een internationaal gezelschap.

Amerikaanse Hymnen in Ringvaartkerk

  •   37 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - In de Open Deur Dienst van zondag 8 september in de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk treedt het American Protestant Church Choir op. Onder leiding van dirigent John Bakker zal een verrassende en diverse mix van Engelse kerkmuziek en Amerikaanse Hymnen worden vertolkt.

Het koor zingt energieke negrospirituals: traditionele religieuze volksliederen van Noord-Amerikaanse zwarte slaven met westerse en Afrikaanse klanken. Het koor komt van de American Protestant Church in Den Haag, deze kerk wordt bezocht door expats uit zo'n veertig landen.
Daarnaast zullen ook nummers van Bach zoals 'Bist du bei mir' voorbij komen. Het koor bestaat uit zo'n 25 vaste koorleden gecombineerd met professionele musici en gastzangers, soms aangevuld met studenten van conservatoria. De smeltkroes van uiteenlopende levensbeschouwelijke interesses van de koorleden creëert een unieke muziekervaring. In 2013 en 2015 was het koor eveneens in Nieuwerkerk.

De zang wordt begeleid door Gijsbert Kok op het orgel. Dominee Arend Noordam uit Dordrecht zal de dienst voorgaan. Aanvang: 16.50 uur met samenzang.

Meer berichten