Logo hartvanzuidplas.nl
JBC Nieuwerkerk werd met complimenten overladen voor de organisatie.
JBC Nieuwerkerk werd met complimenten overladen voor de organisatie.

JBC op roze wolk na NK

  •   104 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - "Als ik een cijfer moest geven? Een tien. Zeker weten." Wilco Dekker, voorzitter van Jeu de Boulesclub Nieuwerkerk, bevond zich kort na de huldiging van de top 3 van het NK doublettes voor veteranen op een roze wolk.

Door Erik van Leeuwen

Het doel om petanque op de kaart te zetten in Nieuwerkerk en Zuidplas werd volgens Dekker ruimschoots gehaald. "Zowel qua kantineopbrengsten als petanque-technisch hebben we een fantastisch weekeinde gehad. Er is zaterdag wel een regendruppeltje gevallen, maar toen waren we al klaar met de wedstrijden. Het niveau van het toernooi was geweldig."

Dat vond ook de toernooileiding van de Nederlandse bond. "Dit is een prachtig complex", zei Huub van der Broek, voorzitter wedstrijdzaken. "Nieuwerkerk heeft zijn zaakjes prima in orde. De club heeft flink geïnvesteerd om alles pico bello voor elkaar te hebben. Er is nieuwe geluidsapparatuur aangeschaft, toch een duur grapje."

"Ik heb het bonnetje niet gezien, maar ik denk al gauw dat dat ons drieduizend euro heeft gekost", reageerde bestuurslid Marrie Henderson, die net als voorzitter Dekker glom van oor tot oor. Dekker: "Drieduizend euro? Nee hoor, het was ietsje meer. We moesten wel, want we hadden een speakertje van niks. Daar kon je niet mee aankomen."
Er moest ook flink gesleuteld worden aan de dertig banen. Wim Vlecken, belast met de kwaliteit van de banen namens de bond, wist als Nieuwerkerk-lid precies wat er moest gebeuren. "Er lag veel te veel grind op de baan. Vijf, zes centimeter." Van den Broek: "Een dun laagje is genoeg."

Met zes hele koppels en één halve was Nieuwerkerk goed vertegenwoordigd op de zesde editie van het NK veteranen doublette. Alleen Rita Baljet en Marian van Campen haalden de laatste zestien en mochten zondag dus opdraven. In de achtste finales verloren zij kansloos met 13-4 van Ed Bosch en Ruud Sakes. Het Wilhelmus op sportpark Dorrestein klonk voor Junior de Jong en Rajen Koebeer.
Zelf eindigde Dekker, met Piet Kooij van L'esprit uit Schiedam, op de meest vervelende - zeventiende - plaats: "We verloren de laatste partij zaterdag met 13-12. Dat was erg jammer." Dekkers' weekend kon echter niet meer stuk. "Dit was pure promotie voor petanque en onze club. Door de deelnemers ben ik overladen met complimenten."

Meer berichten