Logo hartvanzuidplas.nl
Ahoy Rotterdam heeft al ervaring met grote muziekevenementen. (foto: Wikimedia Commons/Merijn Bos)
Ahoy Rotterdam heeft al ervaring met grote muziekevenementen. (foto: Wikimedia Commons/Merijn Bos)

Alle kamers Hotel Nieuwerkerk gereserveerd door organisatie Songfestival

  •   846 keer gelezen

Nieuwerkerk - Alle 147 kamers van het Van der Valk Hotel Nieuwerkerk zijn gereserveerd door de organisatie van het Eurovisie Songfestival. De hotelketen was onderdeel van het bid om het muziekfestival in 2020 naar Rotterdam te halen.

Door Myriam Dijck

"Er waren in totaal 3000 kamers nodig. Wij hebben onze volledige medewerking verleend aan de organisatie", zegt Peter van den Hul van de directie van Hotel Nieuwerkerk. Ook de hotels van de keten in Nootdorp en Dordrecht zijn volgeboekt voor een periode van twee weken. Eurovisiefans die nog geen slaapplek in de buurt hebben, zal hij dan ook moeten teleurstellen, en zij zullen hun eigen accommodatie moeten regelen. In mei 2020 zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam worden gehouden.

"Dit is echt fantastisch, wij zijn heel blij. Nagenoeg heel Rotterdam zal dan volledig in het teken van het Songfestival staan", zegt Van den Hul. "We zitten dan midden in het hoogseizoen vanwege de opening van De Keukenhof. Verder komt ook de Formule 1 Grand Prix naar Zandvoort, dus dit wordt een hele drukke, maar ook hele bijzondere tijd voor de hele Randstad", zegt Van den Hul.

De Provinciale Staten van Zuid-Holland stellen 1 miljoen euro beschikbaar voor het organiseren van het Songfestival. De tv-shows zijn op 12, 14 en 16 mei. VVD-statenlid Rense Weide zei, mede namens Groenlinks, D66, PvdA en CDA: "We zullen ervoor zorgen dat heel Zuid-Holland meeprofiteert van deze unieke kans. Honderden miljoenen mensen krijgen straks te zien wat voor moois onze provincie te bieden heeft."
Bij de gemeente Zuidplas is nog niet bekend hoe dit wordt vormgegeven: "De gemeente Zuidplas feliciteert Rotterdam met het organiseren van het Songfestival. Op dit moment is nog niets bekend over eventuele gevolgen voor Zuidplas; dat zal pas op een later moment duidelijk worden."

Nederland is gastland van het muziekfestijn dankzij de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv dit jaar.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!