Logo hartvanzuidplas.nl
(foto en tekst: Erik van Leeuwen)
(foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Brede steun voor maatregelen Moerkapelse Zijde

  •   257 keer gelezen

Moerkapelle – De één sprak van een 'kleine doorbraak', de ander van een 'grote stap'. Inwoners van Moerkapelle zijn overwegend positief over de voorgestelde verkeersmaatregelen die een einde moeten maken aan de problemen aan de Moerkapelse Zijde.

Dat bleek dinsdag in Op Moer waar bewoners hun reactie konden geven op het voorlopige ontwerp voor de weginrichting. Binnen de bebouwde kom wordt de Moerkapelse Zijde voorzien van fietssuggestiestroken en snelheidsremmers. Daarbij wordt het informatiepunt verwijderd en de rijbaan iets aangepast. Bij de Hollevoeterbrug komen verkeerslichten die moeten zorgen voor verbetering van de doorstroming en dosering van het autoverkeer. Over een smal voetpad ter hoogte van de brug kunnen aanwonenden gescheiden van het autoverkeer van en naar de bushalte, die iets verplaatst wordt, lopen.

De door de gemeente ingehuurde mobilteitsadviseur René Snijders zegt dat met het voorgestelde model overlast tot het verleden behoort. "Files in de spits zullen er altijd zijn, maar je bent straks af van het oponthoud dat ontstond doordat auto's en bussen elkaar klem reden op de Hollevoeterbrug."
Een deel van Moerkapelle staat huiverig tegenover de komst van de verkeerslichten en denkt dat daardoor de files juist gaan toenemen. "Het tegengestelde gaat gebeuren", verzekerde Snijders, die erop wees dat de verkeerslichten 'slim' zijn, waardoor er niet onnodig voor rood gewacht hoeft te worden. Voor de fietsers op de Hollevoeterdijk komt er een fietslicht.

Moerkapellenaren die denken dat de maatregelen geen effect zullen hebben, waren er in Op Moer ook. "Wat je ook doet, het is en blijft een racebaan", meent een bewoonster van de Moerkapelse Zijde. Haar buurman is bevreesd voor de snelheidsremmers. "Als daar landbouwvoertuigen over gaan, worden wij in ons huis finaal door elkaar geschud."
"Ik begrijp de scepsis die er heerst", reageerde Manfred Petjak van het Comité Ontsluiting Moerkapelle. "Maar ik denk dat de voorgestelde maatregelen zeker wat gaan doen aan de problemen. Een knelpunt blijft het, die versmalling van de Hollevoeterbrug is er nu eenmaal. Het wordt nu wel beheersbaarder."

Als het aan wethouder Jan Willem Schuurman ligt gaat men snel aan de slag. "Aan de hand van de suggesties van vanavond gaan we kijken of we hier en daar nog een aanpassing in het ontwerp gaan doen. Vervolgens gaan we op zoek naar een bedrijf voor de klus. De gemeenteraad heeft het geld al klaargelegd."

De verwachting is dat begin volgend jaar de 'nieuwe' Moerkapelse Zijde in gebruik genomen kan worden.

Meer berichten