Logo hartvanzuidplas.nl
Dorrie Pieterse leest voor uit 'Als de abrikozen morgen bloeien'.
Dorrie Pieterse leest voor uit 'Als de abrikozen morgen bloeien'. (Foto: Annette van den Berg)

Proef een boek bij Taalhuis

  •   45 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Baklava, Iraanse rijst, kwarktaart en Marokkaans brood werden donderdagavond geserveerd bij 'Proef een Boek' in het Taalhuis van bibliotheek De Groene Venen. Culinaire passages uit boeken gingen vergezeld van bijpassende gerechtjes.

Door Annette van den Berg

In veel boeken gaat het over eten, merkte Mariëlle Graveland, coördinator Taalhuis. Graveland en haar collega's houden van eten en wilden daarom met Proef een Boek aandacht geven aan de Week van de Alfabetisering, een campagne van de Stichting Lezen en Schrijven.

In Nederland leven 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, met rekenen of met digitale zaken. Ze zijn niet zelfredzaam in onze maatschappij. "Bij iemand die net uit Syrië komt, is dat logisch", zegt Graveland. "Maar het gaat ook om mensen die hier geboren zijn en naar school gingen."

Het Taalhuis biedt mensen in Zuidplas, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk, taal- en computercursussen. Het animo om Nederlands te leren is zo groot dat er een wachtlijst is. In totaal zijn er 40 vrijwilligers voor ruim 100 cursisten. De lessen zijn in kleine groepen of een-op-een.

Meer berichten