Logo hartvanzuidplas.nl
Bart Slob maakte de 1-1 tegen Ommoord.
Bart Slob maakte de 1-1 tegen Ommoord.

Nieuwerkerk is vierdeklassers ontgroeid

  •   100 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk plaatste zich zaterdag zoals verwacht voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Met Ommoord werd de derde vierdeklasser op rij aan de kant gezet (4-1). Trainer Ron Luijten concludeerde uit de reeks (Woerden werd met 4-0 verslagen, Gouderak met 4-1) dat zijn ploeg het oude niveau is ontgroeid.

Door Erik van Leeuwen

"Ik heb het idee dat we de wedstrijden wat makkelijker winnen dan vorig seizoen toen we zelf nog vierdeklasser waren", zei de oefenmeester. Al te veel waarde daaraan hechten, wilde hij niet. Hij denkt dat het seizoen in de derde klasse heel anders wordt. "Het is erg lastig om aan te geven hoe ver we nu zijn. Tegen Ommoord vond ik ons in elk geval erg slordig. Er ging te veel mis, in passing en afwerking."

Nieuwerkerk speelde tegen Ommoord, dat de eerste twee bekerwedstrijden had verloren, met de punt naar achteren op het middenveld. "Ik was niet bang voor ze, maar vorige week verloren we met 3-1 van DSVP. Toen waren we erg kwetsbaar bij balverlies. Ik wil dat het straks goed staat in de omschakeling. Vandaar dat we hadden besloten om iets anders te gaan spelen. Daarmee hoop ik spelers er bewust van te maken dat we steeds genoeg mensen achter de bal moeten hebben. Ik maak me absoluut geen zorgen over ons voetballend vermogen, maar voetbal bestaat niet alleen uit aanvallen."

Met de terugkeer van Mike Janssen en Shane van den Engel heeft Luijten vooral voorin veel te kiezen. "Shane kan ook perfect op het middenveld uit de voeten. Hij ziet het spelletje en is ook één van die jongens die zijn ervaring op de jeugd kan overbrengen."

Tegen Ommoord speelde hij aan de rechterkant van het middenveld. "Ik vind hem een typische box-to-box speler (hij bestrijkt de hele ruimte tussen de twee strafschopgebieden, red.) Zijn doelpuntjes pikt hij ook mee."

Van den Engel nam zaterdag de derde treffer voor zijn rekening. De andere Nieuwerkerkse doelpunten kwamen op naam van Bart Slob, Stefan van der Vlegel en Mike Janssen. "Qua positie en formatie ben ik er nog niet uit voorin", gaf Luijten aan. "Ik wil graag veel beweging. Dat zie ik naar mijn idee nog iets te weinig gebeuren."

Meer berichten