Logo hartvanzuidplas.nl
René van Essen met zijn ploeg voor komend seizoen.
René van Essen met zijn ploeg voor komend seizoen. (Foto: )

Dames ZVH met sterk verjongde selectie klaar voor de start

  •   101 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - Waar de officiële seizoenstart van de mannen van Reco ZVH nog even op zich laat wachten, maken de vrouwen van de Zevenhuizense club zich op voor het begin van de competitie.

Komende zaterdag staat voor Jumbo ZVH de eerste wedstrijd op het programma. De derdedivisionist ontvangt dan in de eigen Swanlahal om 16.15 uur het Utrechtse Switch.
ZVH treedt in het nieuwe seizoen aan met een sterk verjongde selectie. Talenten Finola Parkinson, Loekie Sterkenburg en Rianne Hulst zijn door trainer/coach René van Essen bij de ploeg gehaald. Met de teruggekeerde Vera Bruggeman, die moeder is geworden, maakt dat een kwartet nieuwelingen. Met de vaste krachten van vorig seizoen, Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Van der Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, Demi van Es en Jolien van Dam wordt op jacht gegaan naar succes. ZVH werkte een uitgebreid oefenprogramma af met als doel de automatismen in het spel te bevorderen.

De mannen van ZVH zitten nog volop in de oefencampagne. Zaterdag werd voor eigen publiek Taurus, dat ook uitkomt in de eredivisie, met 3-2 verslagen. Trainer/coach Kristian van der Wel was gematigd tevreden over het optreden van zijn pupillen. "Het was soms goed, maar soms ook minder goed. Voor de fase waarin we zitten was het goed genoeg, zeg maar."
Van der Wel heeft zeven weken uitgetrokken voor de voorbereiding. Op 12 oktober is de eerste competitiewedstrijd tegen Draisma/Dynamo. "Vergeleken met vorig seizoen duurt de voorbereiding een weekje langer, maar in de eerste week waren we nog niet voltallig. Vijf jongens deden mee aan het Nederlands kampioenschap beachvolleybal. Sinds twee weken zijn we helemaal compleet."
Door de komst van Ricardo Hofman en Cain van Hal heeft ZVH een selectie van twaalf vaste spelers. "In noodgevallen kunnen we een beroep doen op Tom van Steenis, die zijn focus op het beachvolleybal heeft. Ik moet nog met de ploeg overleggen hoe we zijn rol gaan inkleden."

Meer berichten