Logo hartvanzuidplas.nl
Op het Raadhuisplein werden vele foto's genomen voor de racewagen waar Max Verstappen op grote snelheid zijn rondjes in heeft gereden.
Op het Raadhuisplein werden vele foto's genomen voor de racewagen waar Max Verstappen op grote snelheid zijn rondjes in heeft gereden. (Foto: Erik van Leeuwen)

Auto Max Verstappen brengt harten racefans op hol

  •   79 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een uurtje een 'oude' bolide van Formule 1-coureur Max Verstappen op het Raadhuisplein stallen was zaterdag genoeg om de harten van alle Nieuwerkerkse racefans op hol te brengen. "Mam, heeft Max hier echt in gewonnen?"

Het had wel iets weg van een audiëntie; 'gelovigen' die zich vol bewondering meldden bij datgene wat ze aanbidden. De één had er speciaal zijn Red Bull-raceshirt voor aangetrokken, de andere wilde koste wat het kost op de foto met de racewagen waar Max Verstappen op grote snelheid zijn rondjes in rijdt op de mondiale racecircuits.

"Volgens mij heeft hij in deze auto vorig jaar de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen", vertelde Corné Kraan van Jumbo Reigerhof. Toen Kraan de mogelijkheid kreeg om de bolide voor een uurtje voor te laten rijden, bedacht hij zich geen moment. "Je ziet wat zoiets doet. Een uur voordat de truck er was, stond er al een heel ploegje mensen."

Verrast
Eén van de fans, Jochem, reed toevallig op de fiets langs. "Dat is nog eens verrast worden. Ik kijk elke race op televisie, hoe vroeg ook. Het is wel vreemd dat de auto nu opeens hier staat."

Meer berichten