De twee oudste Lions mochten als eerste plaatsnemen op het bankje bij het hertenkamp.
De twee oudste Lions mochten als eerste plaatsnemen op het bankje bij het hertenkamp. Foto: Judith Rikken

Lions faciliteren rustpunten tijdens rondje Nieuwerkerk

Algemeen 266 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - "Oeh, wel een beetje koud", liet Lion Hans van den Heuvel (79) zich vrijdag ontvallen toen hij met een andere Lion van het eerste uur - Arie van Noortwijk (88) - het nieuwe stalen bankje bij het hertenkamp aan de Bospolderstraat mocht inwijden.

"Ik wil eigenlijk helemaal niet dat mensen op de bank zitten", zei wethouder Jan Willem Schuurman bij het onthullingsmoment. "Ik wil dat ze aan het werk of erop uit gaan; dat hoort allemaal bij de inclusieve samenleving die het college nastreeft. Maar deze bankjes dragen daar óók aan bij, doordat ze het oudere mensen wat gemakkelijker maken om naar buiten te gaan en een stukje te wandelen. Ik hoop dat de bakjes fantastische ontmoetingsplekken worden."

Moordrecht
De Nieuwerkerkse Lions Club schonk de bankjes, zes in totaal. Ze komen of staan al aan de Wolga, het Warmoezenierspad, het Kerkhofpad en de Dorpsstraat. Het zesde bankje krijgt een plek in Moordrecht, waar aan het Westeinde een beeldentuin wordt ingericht.

Lion Rick Breeuwer, die het idee voor de bankjes inbracht toen hij begin dit jaar nog voorzitter van de serviceclub Lions was, is tevreden met de locaties: "Het viel niet altijd mee om die te bepalen. Met een bankje zijn vaak net zoveel mensen blij, als niet blij." De door hem beoogde locatie aan de Oostringdijk viel bijvoorbeeld af.
Oorspronkelijk verwachtte Breeuwer vijf bankjes te kunnen doneren. "Daarvoor hebben we allerlei acties gedaan, zoals de verkoop van chocoladeletters. Doordat het groenonderhoudsbedrijf Verheij de bankjes kosteloos wilde plaatsen, was er ruimte in het budget voor een zesde."
In de wandeling die volgens de huidige voorzitter Rob Schuurman langs de bankjes te maken is, past het exemplaar in Moordrecht wat lastig. "Het ligt wat uit de richting ja."
In Nieuwerkerk gaan de Lions zeker een keer op pad, stelt hij.