Wethouder Jan Willem Schuurman (links) noemt het goed nieuws dat de digitale bereikbaarheid verbetert.
Wethouder Jan Willem Schuurman (links) noemt het goed nieuws dat de digitale bereikbaarheid verbetert.

Aanleg glasvezel in buitengebied van start

Algemeen 235 keer gelezen

Regio - Wethouder Jan Willem Schuurman en Jos van der Klauw van Glasvezel buitenaf tekenden vorige week de samenwerkingsoverkomst voor de aanleg van glasvezel in onder andere het buitengebied van Zuidplas.

Eind vorig jaar sloot meer dan de helft van de inwoners van het buitengebied, die in aanmerking kwamen voor glasvezel, een abonnement af, waarmee de aanleg kon doorgaan. De Alphense wethouder Schotanus verrichte vorige week de symbolische starthandeling.

In het buitengebied van de gemeente Alphen aan den Rijn is de aanleg van glasvezel al in volle gang. Wethouder Schotanus: "Het glasvezelnetwerk heeft een enorme meerwaarde, zowel economisch als sociaal. We hebben hier veel bedrijvigheid en deze digitale bereikbaarheid is belangrijk. We kunnen gewoon niet zonder." De verwachting is dat de eerste bewoners voor het einde van het jaar gebruik kunnen maken van glasvezel.

De andere gebieden, waaronder Zuidplas, volgen begin volgend jaar. Wethouder Jan Willem Schuurman van Zuidplas: "Dit is goed nieuws voor de inwoners van ons buitengebied, omdat hun digitale bereikbaarheid hierdoor verbetert."