Afbeelding

Moordrecht laat zich als 'jongetje' wegzetten

Sport 223 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht is in de nieuwe competitie nog hard op zoek naar de vorm. Zaterdag leed de jonge ploeg van trainer Glenn Telusa een smadelijke nederlaag bij het Polsbroekse SPV'81: 4-1.

SPV'81 eindigt in de vierde klasse steevast op de voorlaatste of laatste plaats. Moordrecht, dat op de eerste speeldag met 4-0 had verloren van BSC'68, hoopte in de Krimpenerwaard de eerste punten te kunnen pakken. De bezoekers startten goed, kwamen op een 0-1 voorsprong door Davy Hehakaja, maar lieten zich daarna ringeloren door de thuisploeg, die er ouderwets de beuk ingooide. "Zij legden hun spel aan ons op en niet andersom. Het voetballende vermogen van ons sneeuwde daardoor onder", constateerde Telusa. "Het was de mannen tegen de jongens. Op het fysieke vlak werden we afgetroefd."

SPV'81 speelde de lange bal, won de meeste duels en was bovendien opvallend effectief. Vlak voor rust kwam het via een afstandsschot van dertig meter op 2-1. Telusa: "Een streep, ook dat nog."

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. SPV, dat strijdend de gasten de baas was, scoorde tweemaal. Moordrecht had de nederlaag een beter aanzien kunnen geven als het scherper was geweest in de afronding. "Acht tegendoelpunten in twee wedstrijden, daar moeten we wel wat mee", realiseerde Telusa zich. De trainer bouwt mogelijk meer defensieve zekerheid in voor het duel met kampioenskandidaat Bergambacht zaterdag. "In plaats van één controleur twee controleurs. Dat is een optie."