Logo hartvanzuidplas.nl
Molenaar Johan Ottevanger 'onthulde' de shirts. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Molenaar Johan Ottevanger 'onthulde' de shirts. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Molens sieren eredivisieshirts van volleybalclub ZVH

  •   107 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De molenviergang in de Tweemanspolder fungeert als inspiratiebron voor het nieuwe eredivisieshirt van ZVH. De vier molens, hét culturele erfgoed van Zevenhuizen en omgeving, is in het thuis- en uittenue verweven.

ZVH had voor de presentatie van de shirts dan ook gekozen voor het molenmuseum. Sponsors woonden de bijeenkomst maandag bij. Molenaar Johan Ottevanger onthulde de twee shirts waarin de mannen van RECO/ZVH komend seizoen op het hoogste niveau uitkomen.
Op de shirts van Italiaanse makelij staan acht sponsors. "Ik ben er apetrots op", zei Nico Perdijk als voorzitter van de sponsorcommissie. "Dat we het culturele erfgoed van Zevenhuizen hebben kunnen verbinden aan de club maakt mij nog trotser. Molens en Zevenhuizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals volleybal dat ook is met Zevenhuizen."
"Een geweldige manier om aandacht te krijgen voor onze molens", reageerde Gerard van der Wende, voorzitter van de vereniging Molenvrienden. "Die molens zijn ons juweeltje en dat kunnen we op deze manier nog meer uitdragen. ZVH gaat straks het land in met de molens op de shirts. Dat geeft mij een fantastisch gevoel."
ZVH speelt komend seizoen in het rood (thuis) en blauw (uit). Perdijk refereerde tnog aan het behaalde kampioenschap. "Na een waanzinnige finale in een uitzinnig Swanla."
Swanla blijft in de toekomst de thuisbasis, ook nu de club weer in de eredivisie speelt. De tijd van uitwijken naar het Topsportcentrum was een andere, zei Perdijk. "Swanla en ZVH, daar is geen speld tussen te krijgen. In Swanla kunnen we een sfeer oproepen waar we dat nergens anders kunnen." Dat ZVH met het kampioenschap voor hernieuwd enthousiasme heeft gezorgd, blijkt uit het aantal sponsors dat de club kwam versterken na de promotie. Perdijk kon melden dat ZVH naast hoofdsponsor RECO en andere shirtsponsors komend seizoen 38 bordsponsors heeft. Het maakt dat de spelers in de eredivisie reizen met een speciale spelersbus. Daar moeten de sterren van ZVH het mee doen. "Spelers betalen kunnen en willen we niet", verzekerde Perdijk.

Meer berichten