Logo hartvanzuidplas.nl
Hans en Elly van Dam in het Ringvaartpark, waar de dorskast werd bewonderd. Op de achtergrond de voormalige werkplek van Hans.
Hans en Elly van Dam in het Ringvaartpark, waar de dorskast werd bewonderd. Op de achtergrond de voormalige werkplek van Hans.

'Zeeuws graantje' voor Hans en Elly van Dam

  •   187 keer gelezen

Zevenhuizen - Een graantje meepikken; ze moesten er even voor gaan zitten, maar al vrij snel ging de oplossing van de Oogstfeestpuzzel via de mail naar het Oogstfeestcomité. "We waren eigenlijk alweer vergeten dat we mee hadden gedaan", zegt Zevenhuizenaar Hans van Dam, die verrast was toen hij gebeld werd dat hij de hoofdprijs op mocht komen halen.

"Heel bijzonder", vindt echtgenote Elly, die de site van vakantiepark Zevenhuizen aan Zee al bezocht heeft. "Is het voor zes personen? Wat leuk, dan kan de hele familie mee."

Het Zevenhuizense Oogstfeest wordt trouw bezocht, maar voor Hans is dat niet altijd gewoon geweest. Hij werkte 42 jaar voor de coöperatie, waarvan vijftien jaar in de Zevenhuizense Dorpsstraat. "De kramen werden in de vroege ochtend opgezet als wij het laatste stukje oogst nog aan het binnenhalen waren." Sinds zijn pensioen kan hij volop genieten van het jaarlijkse feest. De Bennekomse Dorschkast heeft daarbij zijn bijzondere aandacht. Maar samen maken ze vooral graag een rondje om bekenden te ontmoeten.

Als ze hun prijs verzilveren gaan ze zeker een graantje meepikken van al het moois dat Zeeland te bieden heeft. "We gaan sowieso Zierikzee bezoeken", zegt Elly. "En mosselen eten", weet Hans nu al zeker.

Meer berichten