Logo hartvanzuidplas.nl
Vincent Martens zette De IJssel op 2-0 voorsprong (foto: archief HvH)
Vincent Martens zette De IJssel op 2-0 voorsprong (foto: archief HvH)

Eerste zege dames De IJssel, heren snel klaar

  •   43 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het was even wachten voor de vrouwen van De IJssel, maar op de vijfde speeldag kon eindelijk de eerste overwinning worden begroet. Tegen Rapid uit Gorinchem noteerde de ploeg van coaches Jean Renes en Jean Paul Renes eindelijk de eerste driepunter: 3-2.

De overwinning bracht meteen een positief resultaat met zich mee: de twaalfde en laatste plaats werd omgeruild voor de achtste in het klassement. "Zo snel kan het gaan. Het verschil in deze afdeling is erg klein. Het verschil tussen winst en verlies maakt zo maar een paar plaatsen in het klassement uit", aldus Jean Paul Renes, die opgelucht was na de eerste triomf van het seizoen. "Vandaag was het spel even ondergeschikt aan het resultaat. In drie van de vier wedstrijden hiervoor hadden we zeker niet slecht gespeeld, maar ontbeerde ons het geluk. Vandaag was het spel niet heel mooi, maar met deze zege op zak vind ik dat even niet erg."

De IJssel leek het zich aanvankelijk nog moeilijk maken toen het in het eerste kwart een strafbal miste bij een 1-0 achterstand. De thuisploeg toonde echter weer veerkracht en boog de 0-1 achterstand om in een 3-1 score via treffers van Chiara van der Haven (2) en Maxime Werff. De 3-2 van Rapid voelde pijnloos. Renes: "Een goal uit een uitspeelcorner. De overwinning was al binnen. We kunnen nu weer naar boven kijken."

Heren stoppen in modderpoel
De heren van De IJssel kwamen bij Schiedam maar één kwart in actie. De overmatige regen maakte van het kunstgrasveld een waterpoel. "De bal rolde niet meer. Wij als coaches konden ons wel vinden in het besluit van de scheidsrechters om te staken", reageerde De IJssel-coach Willem Kauffmann begripvol. "We zaten prima in de wedstrijd. Dat is wel jammer. Vijf minuten nadat we van het veld waren lagen er overal plassen water."

Vincent Martens zette De IJssel door twee strafcorners op een 2-0 voorsprong. Schiedam deed daarna wat terug (1-2).

Het duel wordt op een later moment uitgespeeld. Kauffmann: "Wat mij betreft doen we dat al snel. Ik zit niet te wachten op een inhaalweekend op 5 december of zo. Voor mijn part spelen we 'm uit op een doordeweekse dag."

Meer berichten