Logo hartvanzuidplas.nl
Via kaartjes met vragen werd het gesprek tussen jong en oud op gang gebracht. (foto: Susan Smit)
Via kaartjes met vragen werd het gesprek tussen jong en oud op gang gebracht. (foto: Susan Smit)

Gezelligheid, goede gesprekken en gebak bij Moerkapelle Samen

  •   76 keer gelezen

Moerkapelle - Levendige gesprekjes tussen jong en oud waren het, die donderdag bij de ontmoeting van 'Moerkapelle samen' op gang werden gebracht door kaartjes met vragen als: had u een beste vriend(in) op school? En wat was uw lievelingsspeelgoed?

Een dorp zijn, dat doe je samen, vindt de initiatiefgroep 'Moerkapelle samen'. "Wij willen ons inzetten voor een dorp waarin mensen zich om elkaar bekommeren en iedereen erbij hoort", zegt Carli Klijn.

"Iedereen heeft behoefte aan sociale contacten, wil erbij horen en van betekenis zijn. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend."

Omdat het 'goed is om ook dorpsgenoten die je niet als vanzelf tegenkomt in je dagelijks leven, beter te leren kennen', organiseerde de groep een ontmoeting tussen generaties. Onder het genot van koffie en taart kon jong en oud donderdag 3 oktober genieten van gezelligheid en gesprekken in de grote zaal van dorpshuis Op Moer.

Kinderen van de Keijzerschool en Rehobothschool, die een maatschappelijke stage deden, hadden taarten en cakes gebakken; voor de twee mooiste en lekkerste taarten werd een kleine prijs uitgereikt.
Dat in de gesprekjes bleek dat sommige ouderen vroeger geen speelgoed hadden omdat het oorlog was, maakte grote indruk bij de kinderen.

Op hun beurt stelden de ouderen de vragen op de kaartjes ook aan de kinderen. Naast verschillen bleken er ook veel overeenkomsten te zijn.
Wie ideeën heeft over hoe samen een dorp te zijn, of wil meedoen aan activiteiten, kan zich aanmelden bij het bewonersinitiatief 'Moerkapelle samen' via wilmahertog@ziggo.nl.

Het initiatief wordt gesteund door de sociaal makelaar van Welzijn Zuidplas.

Meer berichten